To je to što me zanima!

Bolno sjećanje: Prošla godina od katastrofe u HE Dubrovnik

Obitelji stradalih radnika nadaju se kako će što prije dobiti odgovore tko je zakazao i zašto su tog jutra tri života izgubljena. Još se provode i istražne radnje za utvrđivanje svih okolnosti nastanka i širenja požara...
Vidi originalni članak

Ivica Zvrko, Mato Maškarić i Davor Pozniak život su izgubili na radnom mjestu u postrojenju hidroelektrane - ispod zemlje. Požar koji je buknuo prvo su pokušali ugasiti, a kad zbog gustog dima nisu uspjeli, bježeći su skočili u odvodne tunele. Potraga za tijelima trajala je tri dana. Istraga nije dovršena, provodi se protiv petorice okrivljenika. Još se provode i istražne radnje za utvrđivanje svih okolnosti nastanka i širenja požara.

Obitelji stradalih radnika nadaju se kako će što prije dobiti odgovore tko je zakazao i zašto su tog jutra tri života izgubljena.

NADZIRAO JE OBNOVU U DUBROVNIKU Horor u hidroelektrani: 'Ledena voda nas je skoro odnijela tada'

Dubrovački dnevnik prvi je pisao o propustima i činjenici kako su radovi u HE izvođeni bez građevinske dozvole, ali i nalazu inspekcije koji je pokazao kako je poslodavac ugradio 'valoviti poliester u roli' koji je vrlo vjerojatno doveo do brzog širenja gustog dima i požara, čime je HEP, prema inspekcijskom nalazu, ugrozio živote djelatnika hidroelektrane. Prošlog ljeta su se zbog svega navedenog dogodila i prva uhićenja te pokrenute istrage protiv više ljudi. 

ISPITAT ĆE SVJEDOKE Tragedija u HE Plat: Odredili pritvor za Starmana i Rukavinu

Među ljudima nad kojim se provodi istraga zbog tragedije u HE Dubrovnik su član Uprave HEP-a Nikola Rukavina te bivši šef HEP Proizvodnje Željko Starman, ali i osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik. Rukavini i Starmanu bio je određen i jednomjesečni istražni zatvor, no vrlo brzo su pušteni na slobodu.

Također, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je u lipnju prošle godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana zbog postojanja osnovane sumnje kako su počinili po jedno kazneno teško djelo protiv opće sigurnosti i u vezi s kaznenim djelom opasnog izvođenja građevinskih radova.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • smokismoki 10.01.2020.

    I cekat ce i dalje,poznavajuc pravosudje i zemlju u kojoj zivimo. Pokoj im dusi.

  • mandrač 10.01.2020.

    Ovo se može razvući na decenije a dotad tko živ a tko mrtav...institucije samo čekaju da pomru ovi koji traže odgovor "imamo hrvatsku".

  • 10.01.2020.

    Nazalost nece dobiti ni odgovore ni satisfakciju ili mozebitnu odstetu.... da su oni nesto skrivili ili pogrijesili rijesilo bi se jos jucer.... tako to kod nas ide... neznam kako vi al ja više strpljenja nemam.. mislim da cu srecu trajno potrazit u DE....

Komentiraj...
Vidi sve komentare