To je to što me zanima!

Bombom htio raznijeti banku državnih rezervi u New Yorku

Muškarac (21), koji je član Al Qaide pred zgradom je htio aktivirati bombu. Srećom, ona nije eksplodirala jer je eksploziv nabavio do prikrivenog američkog agenta
Vidi originalni članak

Na Manhattanu je uhićen muškarac iz Bangladeša koji je planirao dići u zrak zgradu Banke federalnih rezervi, javlja CNN. Riječ je o 21-godišnjem Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafisu koji je član al-Qaide. 

Muškarac se dovezao automobilom pred zgradu koja je udaljena nekoliko ulica od World Trade Centra. U automobil je postavio bombu koju je pokušao aktivirati. No, eksploziv je nabavio od prikrivenog američkog agenta tako da se zapravo radilo o eksplozivu koji nije mogao eksplodirati. Automobil s eksplozivom ostavio je točno ispred banke te otišao u susjedni hotel odakle ga je pokušao aktivirati. Nekoliko je puta stisnuo detonator, no nije se ništa dogodilo. Nakon toga je uhićen. 

Terorist inače živi na Long Islandu, a incident se dogodio danas ujutro. U New York je došao u siječnju kako bi izvršio teroristički napad, priopćio je FBI.

- Nafis je rekao kako mu je cilj bio 'uništiti Ameriku' i najbolji način za to je bio napad na američku ekonomiju. Spomenuo je i 'voljenog Osamu bin Ladena' što potvrđuje da bi u njegovom napadu stradali žena i djeca – priopćili su iz Ministarstva pravosuđa.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • WunsdorfVolkszorn 20.10.2012.

    sere mi se dok citam ovo .... opet jadna amerika na meti al-kaide :/ koje ispiranje naroda i ono malo mozgica koje je ostalo u glavicama

  • anonymous11 19.10.2012.

    taj nije mogao ni prozore polupat od banke da je imao 50 killa C4 sa te udaljenosti

  • jorginho 18.10.2012.

    Stvarno moraš bit naivan da povjeruješ da je ovo istina,pa ti ameri svako malo nekog"terorista"uhvate s eksplozivon koji su mu podvalili.Sa toliko priručnika i internet tekstova o pravljenju bombe kućne radinosti te legalnom prodajom municije u americi po SUPERMARKETIMA stvarno je čudo da nijednom teroristu ne polazi ništa za rukom?Čisto sijanje straha među amerima a u svrhu poticanja pozitivnog javnog mijenja u svezi otvaranja novih ratova(Iran i Sirija)

Komentiraj...
Vidi sve komentare