To je to što me zanima!

Bonton za vijećnice na Hvaru: 'Ne dolazite bez grudnjaka!'

Vijećnike i vijećnice Starog Grada na Hvaru na stolovima su dočekale upute za pristojno odijevanje na sastancima, ali i savjeti za higijenu: Moraju imati čiste nokte i kosu i paziti na izazovnu odjeću...
Vidi originalni članak

Ne vjerujem da će se itko ljutiti, ovo su samo preporuke koje bi trebale vrijediti u svakoj instituciji, rekla je Silvana Sanseović, predsjednica Gradskog vijeća Starog Grada na Hvaru za Slobodnu Dalmaciju.

Ona je potpisala preporuku koja je na stolovima dočekala vijećnike i vijećnice. U preporuci je niz savjeta za pristojno odijevanje za sjednice vijeća, te pokoji higijenski savjet. Muškarcima se preporučuje klasično odijelo s kravatom ili bez nje, hlače, čiste cipele, uredni i čisti nokti i kosa, podrezani brkovi i brada te čistoća tijela.

Svi bi trebali izbjegavati majice bez rukava, japanke i šlape, mrežaste majice, bluze i košulje bez grudnjaka, gola leđa i ramena, prozirne tkanine, kratke hlače, odjeću kroz koju se nazire donje rublje, sunčane naočale, poderane i prljave cipele...

- Nismo preporučili ništa što ne bi bila stvar kućnog odgoja ili uobičajenih pravila koje bi svaki građanin, a posebno dužnosnik, trebao poznavati. Riječ je o uobičajenom bontonu zapadne civilizacije - dodala je Sanseović za Slobodnu.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • sunčanana 17.09.2017.

    Uopće me ne iznenađuju ove upute. Ljudi se sve manje pridržavaju pravila pristojnog i prikladnog odijevanja pri dolasku u određene institucije. Pa i djeca u školi kojoj roditelji dopuštaju polugolo, pokidano odijevanje unatoč kućnom redu škole. Bdw., nikad vijećnike u svom gradu nisam vidjela u odijelima, dolaze ležerno obučeni, kao da idu na kavu. I rezultati rada su im, također, nikakvi.

  • matura 17.09.2017.

    A o gaćama, zasad, ni riječi...

  • mibu 17.09.2017.

    Zaosto, zaosto-jadni vječnici i vječnice, oni treba da vode grad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare