To je to što me zanima!

Boras tražio od MZOS-a da se očituje o Previšićevom ugovoru

Rektor Boras zatražio od resornog ministarstva očitovanje o ugovoru o radu dekana Previšića te pozvao dekana i članove Fakultetskog vijeća da osiguraju nesmetan rad FFZG-a
Vidi originalni članak

Rektor Damir Boras zatražio od resornog ministarstva očitovanje o ugovoru o radu dekana Vlatka Previšića te pozvao dekana i članove Fakultetskog vijeća da osiguraju nesmetan rad Filozofskog fakulteta.

U nastavku pročitajte priopćenje:

"Vezano uz događanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, rektor Damir Boras još jednom ističe kako ni rektor, ni Senat u ovom trenutku nemaju statutarnu osnovu za smjenu dekana Previšića. Mogućnost utjecaja rektora i Senata Sveučilišta na rad sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a time i Filozofskog fakulteta, propisana je Statutom, a ključnu odgovornost za nesmetano funkcioniranje Fakulteta moraju preuzeti dekan i članovi Fakultetskog vijeća.

Rektor Boras zbog toga apelira na dekana i Vijeće da izvršavaju svoje obveze i unutar Fakulteta nađu rješenje za trenutačni spor.

Rektor Boras proslijedio je resornom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Ugovor o radu dekana Filozofskog fakulteta gospodina Previšića i zatražio od Ministarstva da se hitno očituje o valjanosti tog ugovora, budući da je to u izravnoj nadležnosti Ministarstva.

Rektor isto tako poziva studente da se pripreme i odazovu na izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta te da se kao predstavničko tijelo studenata uključe u rad Vijeća Filozofskog fakulteta. Podsjećamo, izvanredni izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta raspisani su jer je Sveučilišna revizija utvrdila da izbor i funkcioniranje Studentskog zbora nije bilo u skladu s propisima.

Rektor Boras apelira na sve da se suzdrže od bilo kakvog govora mržnje i iskazivanja netrpeljivosti te podsjeća kako Sveučilište nije mjesto političkih obračuna, prijetnji i ucjena. Isto tako, Boras još jedanput oštro osuđuje svako vrijeđanje studenata i profesora. Na kraju, apelira na profesore i studente da uredno obavljaju svoje zadaće, a on će oko svih pitanja vezanih uz događanja na Filozofskom fakultetu nastaviti djelovati u okviru svojih statutarnih i zakonskih ovlasti te će poštovati mišljenja i odluke nadležnih tijela."

Idi na 24sata

Komentari 21

  • gordi 27.09.2016.

    Podrška dekanu FF, ne može grupa loših studenata kojima se ne da učit određuvat šta se smije a šta ne. Demokracija dozvoljava iznošenje prijedloga, a upravo je to dekan Previšić napravio, iznio prijedlog koji nije prošao. Ne razumijem zašto ga zbog toga treba smijenit

  • ljubica ljubičica_1 27.09.2016.

    Dekan Previšić bi triba ić u mirovinu.Pa čovjek je čist fosil !

  • Leonanapada 27.09.2016.

    Kad je riječ o hrvatini Previšiću valja napomenuti da je isti bio i ostao đubre komunističko

Komentiraj...
Vidi sve komentare