To je to što me zanima!

Boras: U odnosu na koliko se ulaže u nas, mi smo puno bolji

Damir Boras je za Hrvatski radio rekao da su ga razočarali komentari oko izjave o povratku biblijskim vrijednostima. Misli da se radi dobro, u odnosu na ulaganja
Vidi originalni članak

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija komentirao je svoju izjavu oko povratka biblijskim vrijednostima za što kaže da se radi o običnoj riječi u temeljima brojnih kulturama, ali da se kod nas tako 'odiozno interpretirala'. 

- Svakoj se riječi može dati više različitih značenja - rekao je Boras i dodao da je potpuno nepotrebno u Hrvatskoj stalno proizvoditi neprijatelje. Razočarali su ga komentari te kaže da zbog toga ne želi nove neprijatelje i da ga boli to što se stalno traže neki neprijatelji u Hrvatskoj. 

Ne misli da je kvaliteta Sveučilišta loša, ali da se teško mogu mjeriti sa sveučilištima u SAD-u, već da se trebaju mjeriti sa susjedima i da u tom smislu se ne može reći da su loši. Što se tiče financija, kaže da je Sveučilište puno bolje u odnosu na to koliko se ulaže, ali da nema dovoljno doktora znanosti. O svojim budućim potezima rekao je kako puno toga nije funkcioniralo u administrativnom smislu gdje se gubilo puno vremena. Suradnici će mu biti iz svih područja, a govorio je i o suradnji s Ministarstvom znanosti. Boras kaže da ministarstvo govori o policentričnom razvoju te podržava razvoj drugih sveučilišta, ali ako ministarstvo želi podržati neko sveučilište to treba javno staviti u program. Govoreći o aferama, rekao je kako su taj kukolj izbacili.

- Davali smo krive poruke pa su ljudi mislili da se može prečicom - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ivan Car 20.04.2014.

    Kakve biblijske vrijednosti? O čemu laprda ovaj?

  • Silvio Dinora 19.04.2014.

    Nesmimo zaboraviti da je hercegovački katolik Damir Boras kršten na mah kad se rodio, pričešćen tri dana posli toga i krizman na mah u ljeto iste godine što nisu bivši prije njega Fuks , Bjeliš i drugi, a i obećao je da će svoju dužnost obnašati sukladno sa biblijom, amen !

  • projekt_venus 19.04.2014.

    Ovisi na kakve je biblijske vrijednosti mislio? Ima u Bibliji raznoraznih „vrijednosti“ Uostalom, trenutno imamo društvo sa 90% vjernika koji su okrenuti biblijskim vrijednostima ali svejedno mrze, diskriminiraju, sebični su, apatični, netolerantni i skloni kriminalu. Možda je vrijeme da pronađemo neke druge vrijednosti….

Komentiraj...
Vidi sve komentare