Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Boras: U odnosu na koliko se ulaže u nas, mi smo puno bolji

Damir Boras je za Hrvatski radio rekao da su ga razočarali komentari oko izjave o povratku biblijskim vrijednostima. Misli da se radi dobro, u odnosu na ulaganja

Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
6 komentara

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija komentirao je svoju izjavu oko povratka biblijskim vrijednostima za što kaže da se radi o običnoj riječi u temeljima brojnih kulturama, ali da se kod nas tako 'odiozno interpretirala'. 

- Svakoj se riječi može dati više različitih značenja - rekao je Boras i dodao da je potpuno nepotrebno u Hrvatskoj stalno proizvoditi neprijatelje. Razočarali su ga komentari te kaže da zbog toga ne želi nove neprijatelje i da ga boli to što se stalno traže neki neprijatelji u Hrvatskoj. 

Ne misli da je kvaliteta Sveučilišta loša, ali da se teško mogu mjeriti sa sveučilištima u SAD-u, već da se trebaju mjeriti sa susjedima i da u tom smislu se ne može reći da su loši. Što se tiče financija, kaže da je Sveučilište puno bolje u odnosu na to koliko se ulaže, ali da nema dovoljno doktora znanosti. O svojim budućim potezima rekao je kako puno toga nije funkcioniralo u administrativnom smislu gdje se gubilo puno vremena. Suradnici će mu biti iz svih područja, a govorio je i o suradnji s Ministarstvom znanosti. Boras kaže da ministarstvo govori o policentričnom razvoju te podržava razvoj drugih sveučilišta, ali ako ministarstvo želi podržati neko sveučilište to treba javno staviti u program. Govoreći o aferama, rekao je kako su taj kukolj izbacili.

- Davali smo krive poruke pa su ljudi mislili da se može prečicom - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message