To je to što me zanima!

Borba za studente: 'Dobile smo sunčanicu, ali nećemo odustati'

Studentice Espi Tomičić (20) i Dorotea Šušak (19) prosvjeduju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nezadovoljne uvjetima dodjele stipendija
Vidi originalni članak

Već pet dana studentice Espi Tomičić (20) i Dorotea Šušak (19) prosvjeduju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nezadovoljne uvjetima dodjele državnih stipendija i kašnjenjem njihovih isplata.

Nakon prosvjeda u petak, s njima su pred zgradom ministarstva ljudi ostajali do 2 ujutro. Osam studenata koji su prenoćili kampiraju u šatorima i od zahtjeva ne odustaju.

- Jučer u 6 ujutro probudio nas je gospodin koji je vikao kako smo mi prosvjednici te kako je red da ustanemo u šest - ispričala je Espi.

Najteže im je, kako kažu, to što cijelo vrijeme moraju sjediti na podu i prostirkama. Trenutačno rade na nabavci suncobrana koje bi postavili kao zaštitu jer su svi, kako kažu, “dobili blagu sunčanicu”. Idućih dana namjeravaju prirediti i kratka predavanja o problemu studentskih stipendija za siromašne studente.

- Želimo pokazati kako od zahtjeva ne odustajemo. Dok se oni ne promijene, mi se odavde nećemo maknuti - zaključila je Dorotea.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • comeon 05.06.2016.

    Cure traže prava za svih 5 000 studenata koje je ova vlada vukla za nos.Svi bi trebali na ulicu i tražiti svoja prava a ne samo sjediti i kukati,možda bi nam svima bilo bolje.Sramota je kako su cure popljuvane,a šta ste nam Vi odrasli i pametni otavili u nasljeđe????? Šuti i trpi!!! Trebalo bi malo razmisliti o tome.

  • jozabroz 05.06.2016.

    nemojte,nemojte prekidat,,budite sto visena suncu dok vas u bolnicu ne odvedu a onda tuzite ministra da je on kriv za suncane opekline,,i bicete na svim stranicama ovog medija,kao "borci" za ljudska prava, pravdu jednakost bratstvo i jedinstvo ))))))))) roditelji su sa vama sigurno jako "ponosni"))))))

  • zagro 05.06.2016.

    a kaj da rade???mogu jedino radit kao redari a za to ipak uzimaju muške... :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare