To je to što me zanima!

Boris Tadić: Saznat će se tko je pomagao Hadžiću u bijegu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Srbijanski predsjednik istaknuo je da nije bilo nikakvih pritisaka te da su Hadžića uhitili zbog moralnih razloga. Zatvorili smo turbonu stranicu povijesti, rekao je Tadić
Vidi originalni članak

U 8.24 sati na području Fruške gore uhićen je Goran Hadžić, tim riječima započeo je izvanrednu konferenciju srbijanski predsjednik Boris Tadić. 

Istaknuo je kako Srbija ovim uhićenjem završila najteže poglavlje u suradnji s Haagom.

- Izvršili smo našu moralni i zakonsku obavezu. Čestitam svima u timu Saveza ua nacionalnu sigurnost. U zadnje tri godine uhitili smo tri bjegunca koje je tražio haaški sud. Unaprijed demantiram glasine da su srpske vlasti znale gdje se skriva Hadžić. To nije istina. Sve smo radili u skladu sa zakonom - rekao je Tadić. 

Detalje o akciji uhićenja nije želio otkriti već se pozvao na ustanove zadužene za to. Demantirao je i informaciju da su Hadžića uhitili između manastira i vojnog objekta. Strani novinar upitao ga je, je li Srbija mogla prije uhititi Hadžića i Mladića. Tadić mu je odmah iznio prmijer Osame bin Ladena.

- Nismo mogli prije uhititi Mladića i Hadžića. Radili smo sve što je bilo u našim mogućnostima. Prisjetite se samo slučaja Osame bin Ladena na kojom je Amerika radila godina. Našli smo se u istoj situaciji - zaključio je.

U nastavku je istaknuo kako će srpske vlasti saznati tko je Goranu Hadžiću pomagao u bijegu i tko ga je skrivao. Kazao je kako ne očekuje nikakvu reakciju iz Europe.

- Obećali smo da ćemo izvršiti svoj posao do kraja. Učinili smo to zbog građana Srbije i žrtava svih naroda - rekao je Tadić.

Ponovo je kazao, kao i pri uhićenju Mladića, da Europa nije vršila nikakav pritisak na Srbiju. 

- Pritisci su bili beznačajni jer nas je u suradnji s Haagom vodio moralni razlog. Pritisci na nas nemaju nikakvu djelotvornost. Mi ne funkcioniramo pod pritiscima - rekao je.

- Zatvorili smo jednu turobnu stranicu naše povijesti - zaključio je na kraju srbijanski predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Kro Kodil 22.07.2011.

    svi vi serete a i nasi su nase predali kada im je bilo najpotrebnije, cemu dvolicnost..................

  • crnjo 20.07.2011.

    Sada se svi prave budale. Tadicu kao da ti a i svi prije tebe niste znali gdje se nalaze Mladic i Hadzic. Samo je sada trenutak kada vam odgovara njihovo uhicenje zbog pristupnih sporazuma za ulazak u EU. Vasi savjetodavci Englezi (ta prokleta nakaradna kolonijalna gamad) su vam davali svo ovo vrijeme instrukcije kako postupati. Niste mogli izabrati boljega savjetnika. Ne samo sto ste isti po karakterima nego ste i jednako genocidni. Kroz povjest vasih ucitelja nije bilo nicega drugod do li spletki, kolonijalizma sile, prisile i ubijanja. Dobar dio toga je i u vasoj krvi. Od starojugoslavenske drzave pa do kraljevine SHS uvijek ste batinali i prisiljavali sto zandarmerijom sto JNA i policijom. Dakle i sada su vam savjetodavci na visini zadatka i samo zahvaljujuci izdajnickoj politici Mesica i Josipovica vam se serviraju lazi kako se narod slaze da udjete u EU. Laz i to prokleta laz. Niti referendum u Hrvatskoj za pristup u EU nece proci a ponajmanje nas zanima gdje i sto cete vi. Dok se i posljednji grob palih i poubijanih Hrvata ne pronadje trebalo bi vam zabraniti i samu pomisao na EU a kamo li pristup. Medjutim oni koji su vam tutori (smrdljivi ENGLEZI0 to ce vam i dozvoliti jer na istim ste nasilnim nogama odgojeni.

  • brus-li 20.07.2011.

    Ljudi moji ovaj laže kao pravi srpski predsjednik...

Komentiraj...
Vidi sve komentare