Obavijesti

News

Komentari 25

Boris Tadić: Saznat će se tko je pomagao Hadžiću u bijegu

Boris Tadić: Saznat će se tko je pomagao Hadžiću u bijegu
2

Srbijanski predsjednik istaknuo je da nije bilo nikakvih pritisaka te da su Hadžića uhitili zbog moralnih razloga. Zatvorili smo turbonu stranicu povijesti, rekao je Tadić

VIDEO

U 8.24 sati na području Fruške gore uhićen je Goran Hadžić, tim riječima započeo je izvanrednu konferenciju srbijanski predsjednik Boris Tadić. 

Istaknuo je kako Srbija ovim uhićenjem završila najteže poglavlje u suradnji s Haagom.

- Izvršili smo našu moralni i zakonsku obavezu. Čestitam svima u timu Saveza ua nacionalnu sigurnost. U zadnje tri godine uhitili smo tri bjegunca koje je tražio haaški sud. Unaprijed demantiram glasine da su srpske vlasti znale gdje se skriva Hadžić. To nije istina. Sve smo radili u skladu sa zakonom - rekao je Tadić. 

Detalje o akciji uhićenja nije želio otkriti već se pozvao na ustanove zadužene za to. Demantirao je i informaciju da su Hadžića uhitili između manastira i vojnog objekta. Strani novinar upitao ga je, je li Srbija mogla prije uhititi Hadžića i Mladića. Tadić mu je odmah iznio prmijer Osame bin Ladena.

- Nismo mogli prije uhititi Mladića i Hadžića. Radili smo sve što je bilo u našim mogućnostima. Prisjetite se samo slučaja Osame bin Ladena na kojom je Amerika radila godina. Našli smo se u istoj situaciji - zaključio je.

U nastavku je istaknuo kako će srpske vlasti saznati tko je Goranu Hadžiću pomagao u bijegu i tko ga je skrivao. Kazao je kako ne očekuje nikakvu reakciju iz Europe.

- Obećali smo da ćemo izvršiti svoj posao do kraja. Učinili smo to zbog građana Srbije i žrtava svih naroda - rekao je Tadić.

Ponovo je kazao, kao i pri uhićenju Mladića, da Europa nije vršila nikakav pritisak na Srbiju. 

- Pritisci su bili beznačajni jer nas je u suradnji s Haagom vodio moralni razlog. Pritisci na nas nemaju nikakvu djelotvornost. Mi ne funkcioniramo pod pritiscima - rekao je.

- Zatvorili smo jednu turobnu stranicu naše povijesti - zaključio je na kraju srbijanski predsjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu