To je to što me zanima!

"Boris Tadić se treba ispričati, ali i osuditi Miloševićev režim"

Branko Borković kaže kako mu posjet srbijanskog predsjednika zgleda kao pokušaj ubrzanja procesa zajedničkog pristupa Hrvatske i Srbije i cijelog jugoistoka EU
Vidi originalni članak

Ratni zapovjednik Vukovara Branko Borković - Mladi Jastreb komentirao je skorašnji posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Ovčari. Kazao je kako to izgleda kao pokušaj ubrzanja procesa zajedničkog pristupa Hrvatske i Srbije i cijelog jugoistoka Europskoj uniji. Smatra da Hrvati ne bi smjeli dopustiti da Vukovar ponovno bude žrtva "dviju sljubljenih strana" pod dirigentskom palicom i pokroviteljstvom EU. Naglasio je kako ne bi imao ništa protiv Tadićeva dolaska, ali da se ogradi i da osudi fašistički režim u Srbiji za vrijeme Miloševića te da se ispriča zbog agresije na Hrvatsku i zbog žrtava koje je Hrvatska pretrpjela. Borković tvrdi i kako zna da su predsjedniku Ivi Josipoviću mnogi pisali u vezi Tadićeva posjeta, no on im je drsko odgovorio da je na izborima dobio potporu 80 posto birača.

Cijeli intervju pročitajte na Večernji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mohikanac 03.11.2010.

    Evo jednog " lijepog" naslova uz posjet tadića.... :" Prijava se odnosi na akciju u vrijeme 'Oluje' 7. kolovoza 1995. na području Bosanskog Petrovca. Među prijavljenima za zločin navodno je i general Imra Agotić"...toliko o njegovoj isprici koju svi željno očekuju.... Kako ide i jedna njihova pesma.."ništa od tog biti neće...!" e josipoviću, dušo ..prodana...

  • dusansk 02.11.2010.

    Do sad se govorilo da se mora ispričat za zločine, on je to već učinio, i opet će ako treba, a sad hoćete i da osudi Slobin režim, što je već i učinio čim nije u SPS-u a svaki put vi ćete tražiti još nešto da srbin napravi. Pa jel vam se "švabo" toliko morao izvinjavati poslije II svj.rata ???

  • mrgud_1 02.11.2010.

    Interesantno je da se po medijima ističe da Tadić dolazi u neslužbeni posjet. A službeno će doći u studenom... Da li to znači da sve što bude radio i govorio na Ovčari je njegovo osobno mišljenje, a ne službeni stav Srbije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare