To je to što me zanima!

Boris Tadić traži ispriku, a Sanader kaže 'nema šanse'

Boris Tadić je najavio da će se Srbija ubuduće zalagati da se narodi bivše Jugoslavije pomire i da svi ratni zločinci budu propisno kažnjeni
Vidi originalni članak

Očekujem od predsjednika svih susjednih država da učine ono što smo i mi učinili. Ispriku koju sam osobno u ime građana Srbije uputio drugim narodima zbog zločina koje je netko u naše nacionalno ime počinio prema njima očekujemo i s druge strane jer su zločini počinjeni i nad pripadnicima našeg naroda, izjavio je to u nedjelju srbijanski predsjednik Boris Tadić. Prvi čovjek Srbije najavio je da će njegova zemlja donijeti novu nacionalnu strategiju. Prema njoj, Srbija bi priznala integritete i suverenitete svake susjedne države. Tadić je najavio da će se Srbija u budućnosti zalagati da se narodi bivše Jugoslavije pomire i da svi ratni zločinci budu osuđeni.
Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je kako se Hrvatska neće ispričati Srbiji.
- To bi značilo da smo svi jednaki. Srbija je u osjetljivu položaju kad treba sastaviti vladu, Tadić se bori da njegova stranka sa socijalistima Slobodana Miloševića sastavi vladu i te izjave treba tumačiti u tom kontekstu - rekao je Sanader.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare