To je to što me zanima!

Boris Vujčić luksuzno uređuje sedam stanova za urede HNB

Banka je kupila 570 kvadrata koje će pretvoriti u urede 
i spojiti sa svojim sjedištem. HNB je stanove ukupne površine 570 četvornih metara kupovao do 2010. godine
Vidi originalni članak

Hrvatsku narodnu banku već su bili prozivali zbog rastrošnosti, velikih plaća i angažiranja posebnih kuhara. Guverner Boris Vujčić sad je odlučio proširiti sjedište HNB-a na sedam stanova u susjednoj zgradi. HNB je stanove ukupne površine 570 četvornih metara kupovao do 2010. godine i sad će ih pretvoriti u urede.

Iz HNB-a su se ispričali što nam do zaključenja broja ne mogu odgovoriti koliko su platili stanove i koliko predviđaju potrošiti na uređenje.

Iako su ranije Poslovnom dnevniku rekli da su stanovi derutni, po cijenama kojima su vrijedile do 2010. godine, teško da su kvadrat stana plaćali manje od 2000 eura. To bi značilo da su na kupnju potrošili više od 8,5 milijuna kuna. Uređenje će koštati još milijune. Samo natječaj za projektanta koji će predložiti uređenje košta 250.000 kuna. Traži se visoki standard uređenja i opreme, a svaki novi ured, uz zahode, sobe za tajnicu i sobe za direktora, mora imati malu čajnu kuhinju. 

HNB je lani imao dobit od 2,7 milijardi kuna. U proračun će dati 516 milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • ciara46 25.03.2015.

    Pitam se gdje ovi paraziti žive, u kojoj državi i za koga rade. Jedino znam da mi sve to plačamo. Oni su zatvorena utvrda, država u državi, prodali su sve Hrvatsko zlato. Što mi imamo od te luksuzne utvrde? Čemu tolika raskoš? Zar nitko nema snage i volje malo sve to revidirati i promjeniti?

  • zsmsms 25.03.2015.

    Počelo me umarati ovo, ne mogu ovo više pratiti, koliki pakvareni ljudi vode ovu državu.

  • bering 25.03.2015.

    Sasvim očekivano , bit će toga još kod Vujčića...,

Komentiraj...
Vidi sve komentare