To je to što me zanima!

Bošnjak s eksplozivom ušao u američku ambasadu

BEČ: Muškarac je s ruksakom punim eksploziva pokušao ući u zgradu američkog veleposlanstva. Izdali su ga detektori metala pa se dao u bijeg
Vidi originalni članak

Austrijska policija uhitila je u ponedjeljak Bošnjaka nakon što je pokušao ući u zgradu američkog veleposlanstva u Beču noseći ruksak u kojem je otkriven eksploziv, izvijestila je policijska glasnogovornica Odjela za borbu protiv terorizma Doris Edelbacher. Muškarac je pobjegao nakon što su detektori metala reagirali na eksploziv u njegovu ruksaku dok je pokušavao ući u zgradu, a zatim je, bježeći, torbu odbacio u obližnjoj ulici. Specijalisti koji su demontirali eksploziv izvijestili su kako su u naprtnjači pronašli i drugi materijal za izradu eksplozivnih naprava, čavle i knjigu "povezanu s islamom". Bošnjak, rođen 1965., odveden je na ispitivanje u bečku policijsku postaju. Četvrt su odmah nakon incidenta opkolili vatrogasci i policijske snage koje su angažirale policijske pse kako bi otkrili eventualnu dodatnu količinu eksploziva. Bošnjak je živio u predgrađu Beča.
U utorak je austrijska policija privela muškarca koji poznaje uhićenog Bošnjaka i živi u Tullnu blizu Beča. Bošnjak je policajcima rekao da mu je on dao ruksak i rekao da ga mu da ga unese u zgradu američkog veleposlanstva. Austrijska policija kaže da Bošnjak odaje dojam psihički neuravnotežene osobe, te da su njegove izjave vrlo konfuzne. Glasnogovornica policije potvrdila je informaciju o uhićenju drugoga muškarca, no dodala je kako za sada nema nikakvih dokaza da je on potaknuo potencijalni napad.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • piziona 02.10.2007.

    ko vic o Muji i Hasi :))....i na kraju ništa nije napravio sad će dobit robiju..hehehehehe...koji bolesnik :))

  • CICA 02.10.2007.

    Ovaj kreten jeste porijeklom Bosanac, ali je i Austrijski drzavljanin, tj. ima Austrijsko drzavljanstvo.

  • diki 01.10.2007.

    Kaže Škoro: U mom dvorištu.... E pa u mom dvorištu se ja nebi dao j.... To ti je dadeš im posao, plaću, stan, a oni bi da te istjeraju pa da oni budu glavni u dvorištu. Treba iste pronači, kazniti i deportirati pa neka onda glanca mjesec u svom dvorištu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare