To je to što me zanima!

Bozanić o političarima: Ako ne rade što govore, ne slijedite ih

Iako nije posebno spominjao političare, nadbiskup je citirajući rečenicu iz evanđelja poslao jasnu poruku okupljenim vjernicima. Na misi je bio i Dražen Budiša
Vidi originalni članak

Usprkos tome što je Crkva bila i napadana, svjedoci smo da se u marijanskim svetištima okuplja sve veći broj vjernika, jer ljudi trebaju uporište u vjeri, u nečemu što je stalno i nije podložno svakodnevnim promjenama prema nečijim potrebama, rekao je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u obraćanju vjernicima u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu iznad Krapine. 

Bozanić je predvodio misu zahvalnicu povodom 250 godina posvećenja svetišta i 700 godina prvog pisanog spomena župe sv. Nikole u Krapini. Iako nije posebno spominjao političare, nadbiskup je citirajući rečenicu iz evanđelja: "Slušajte ih, ali nemojte ih slijediti, ako vidite da ne rade ono što govore", poslao jasnu poruku okupljenim vjernicima. Na misi zahvalnici  uz predstavnike grada Krapine i županije, bio je i Dražen Budiša.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • juanita_1 31.10.2011.

    Kud se već zgadio u očima vjernika, još se propagira i melje gluposti..bolje da daruje djecu bez roditelja i sirotinju za Božić, jer ima odakle! Možda tada donekle vrati mrvicu poštovanja.

  • barlovic 31.10.2011.

    Pravi se javio... Ne rade ono što govore, a on ih slijedi.

  • SpaljozaZg 31.10.2011.

    "Bozanić o političarima: Ako ne rade što govore, ne slijedite ih" - ista stvar kao i vas, ne radite kaj govorite, i ne propovjedate vjeru, i necu vas sljedit, ja sljedim boga a ne korumpiranu crkvu kopljenu sa novcem

Komentiraj...
Vidi sve komentare