To je to što me zanima!

Bozanić pokreće postupak za proglašenje Kuharića blaženim

Bozanić je na misi u prigodi obilježavanja 10. obljetnice smrti kardinala pozvao vjernike da od danas na ured Postulature dostavljaju svoja svjedočanstva o Kuhariću
Vidi originalni članak

Zagrebački nadbiskup Kardinal Josip Bozanić je u subotu u zagrebačkoj Katedrali najavio kako će pokrenuti postupak koji traži Crkva da bi se ispitale mogućnosti za proglašenjem kardinala Franje Kuharića blaženim. 

Bozanić je na misi u prigodi obilježavanja 10. obljetnice smrti kardinala Kuharića pozvao vjernike da od danas na ured Postulature dostavljaju svoja svjedočanstva o kardinalu Kuhariću.

Jedan od nepobitnih dokaza u postupku beatifikacije je mučenička smrt, kao u slučaju blaženog Alojzija Stepinca. Budući da Kuharić nije umro kao mučenik vjere, bit će potrebno dokazati nadnaravno čudo poput medicinskih ozdravljenja. Kako doznajemo, vjernici navodno već godinama šalju svjedočanstva i traže od Zagrebačke nadbiskupije da pokrene proces za beatifikaciju. Glavnu riječ o tome tko će postati blaženik ima papa Benedikt XVI., odnosno Kongregacija za kauze svetih.

Kuharić je u svećeničkoj službi bio od 1945., a kardinal je postao 1983. godine. U mirovinu je otišao 1997. kada ga je na mjestu kardinala zamijenio Bozanić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • imbra6 12.03.2012.

    svaka čast kuhariču bio je pošten čovjek i poštovao je sirotinju ali kako siromak danas može dat svjedočanstvo bozaniču kadon ne vidi sirotinju u lijepoj našoj več prima elitu s dubokim đepovima

  • franc 12.03.2012.

    inflacija svetaca

  • kaname 11.03.2012.

    užas šta taj ima sa svetim ? koja čuda je on napravio? koja glupost i laž

Komentiraj...
Vidi sve komentare