To je to što me zanima!

'Nismo krivi': Kalmeta i pet suoptuženih na ponovljenom suđenju u aferi Fimi i Remorker

Bivši ministar i dugogodišnji zadarski gradonačelnik je od početka odbacivao optužbe i tvrdio da je žrtva političkog progona
Vidi originalni članak

Bivši HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta sjeo je danas na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda gdje će mu se ponovno suditi za krak afere Fimi media te dio afere HAC - Remorker. 

Kalmeta ima 1300 eura mirovine, vespu, gumenu brodicu, Fiat Uno i stan

Nismo krivi, rekli su Božidar Kalmeta, Zdravko Livaković, Milivoj Milulić, Stjepko Boban, Damir Kezele i Sandro Vukelić nakon što im je zamjenica ravnateljice Uskoka Petra Parlov pročitala izmijenjenu optužnicu. Optuženi će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka.

Podsjećamo, bivšem HDZ-ovu ministru Božidaru Kalmeti ponovno se sudi za krak afere Fimi media te dio afere HAC – Remorker.

Ponovno suđenje počelo je na Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je Vrhovni sud u rujnu prošle godine ukinuo nepravomoćnu oslobađajuću presudu Kalmeti, koji je bio optužen da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

AFERA REMORKER Opet će mu suditi: Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu bivšem ministru Kalmeti

Kalmeta je, rekao je na sudu, u mirovini. Prima 1300 eura mjesečno. Od imovine ima stan na adresi prebivališta u Zadru, 6500 metara četvornih zemljišta u Zadru, vespu, gumenu brodocu i Fiat Uno. Uskok smatra da se nepripadno okoristio s 2, 6 milijuna kuna i 133.333 eura te da je Ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za 612.000 kuna koliko je Ministarstvo platilo Fimi mediji za film ‘ Prometna renesansa Hrvatske’

Najviši sud je donio odluku o ponovnom suđenju prihvativši u cijelosti žalbe nekadašnjeg Kalmetinog državnog tajnika Milivoja Mikulića, koji je bio i u upravi Hrvatskih autocesta (HAC), bivšeg čelnika HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepka Bobana i nekadašnjeg člana uprave Viadukta Damira Kezelea.

OBJAVILI RAZGOVOR DORH istražuje snimku: Tadić rekao da je, za blažu kaznu, lagao na sudu u korist Kalmete

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda nepravomoćno je prije četiri godine osudilo Mikulića na tri godine zatvora, dok je Boban osuđen na dvije godine. Kezele je osuđen na tri i pol godine, a sva trojica su nepravomoćnom presudom morali vratiti nezakonitu imovinsku korist.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 23.11.2023.

    Unë nuk jam fajtor

  • gliva 23.11.2023.

    opet ništa , sportski ribolov , uhvatiš , slikaj i pusti! Adeze štiti svoje članove i u ništa se ne miješa!

  • skofun 23.11.2023.

    Bas njega puno briga. Ceka on mladu pasku janjetinu u drugom misecu da se pocasti sa svojim pajdasima a znamo i di u zadru…

Komentiraj...
Vidi sve komentare