News

Komentari 105

DORH istražuje snimku: Tadić rekao da je, za blažu kaznu, lagao na sudu u korist Kalmete

DORH istražuje snimku: Tadić rekao da je, za blažu kaznu, lagao na sudu u korist Kalmete

Odem u WC, dođe Kalmeta za mnom i kaže: 'Drago, prijatelju, ovo ti nikad neću zaboraviti. Što god trebaš'. Rekao sam da zna da imam zahtjev koji je bio uvjet mog svjedočenja, ispričao je Drago Tadić

Drago Tadić bivši je direktor Osijek Koteksa, osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke i pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako u slučaju Branimiru Glavašu i suđenju za ratne zločine.

Dnevnik.hr objavio je snimku na kojoj Tadić priznaje da je kao svjedok lagao na suđenju Božidaru Kalmeti kako bi mu pomogao da bi zauzvrat dobio oslobađajuću presudu u svom slučaju u kojem je osumnjičen da je izvlačio novac iz firme.

Na snimci Tadić opisuje kako mu je prišao stariji odvjetnik i rekao da ode svjedočiti u korist Kalmete, što je naposljetku i učinio.

- Odem u WC, dođe Kalmeta za mnom i kaže: 'Drago, prijatelju, ovo ti nikad neću zaboraviti. Ti si moje, što god trebaš'. Rekao sam da mi se ne treba zahvaljivati, već da zna da imam dolje zahtjev koji je bio uvjet mog svjedočenja i da kaže svom prijatelju koji je tražio da svjedočim da ispoštuje dogovor. I on mi smanji tri mjeseca, s 24 mi skine na 21 - rekao je Tadić, a na pitanje novinarke Dnevnik.hr zašto je sudac Ivan Turudić to tražio i koji mu je bio interes, kaže:

- Oni su veliki prijatelji. Nije on od mene tražio, takve su poruke došle jer su Turudić i Šeks najbolji prijatelji. Poslali su mi preko indirektne poruke da će mi pomoći ako ja ovome pomognem, ali meni se nije pomoglo - žali se Tadić.

Nacional je objavio jučer da je Općinsko državno odvjetništvo od njih preuzelo dokaz da je osječki poduzetnik Drago Tadić priznao kako je na sudu lagao da pomogne Kalmeti.

 

Najčitaniji članci