To je to što me zanima!

Božinović: Nema se što HDZ postavljati po pitanju Brkića...

Sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne. Pustimo da proces ide svojim tijekom, kazao je ministar unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Policija je izašla s onoliko detalja s koliko je u ovom trenutku mogla, kad je u pitanju i njihov i rad drugih institucija, sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne, kazao je u srijedu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirajuću kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, javlja N1.

Na pitanje kakav je stav HDZ-a, Božinović je rekao: 'Nema se HDZ što postavljati po ovom pitanju, pustimo da proces ide svojim tijekom'.

MUP je u utorak priopćio kako su Franjo Varga, Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić i Blaž Curić kazneno prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka te za zloporabu naprava na štetu više ljudi.
Policija 'osnovano sumnja' da je jedan od prijavljenih - Franjo Varga - dugo, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, 'počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zloporabe naprava'. 

- Na taj način neovlašteno je pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima - objavljeno je iz MUP-a.  

Iako policija nije objavila detalje, čini se da je riječ o mailovima, odnosno o nadzoru nad elektroničkom poštom više ljudi. Doznajemo kako je riječ o najmanje dvije žene, a moguće da ih je bilo i više. Jedna od njih je, kako doznajemo, Karmen Brkić, bivša supruga potpredsjednika Sabora. Ona se, pak, obratila javnosti priopćenjem u kojem tvrdi da su optužbe prema kojima PNUSKOK provodi izvide protiv njenog bivšeg muža netočne te da je riječ o 'sramotnim djelovanjima i konstrukcijama'. 

Milijan Brkić u utorak nije komentirao podizanje kaznenih prijava..

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MarijanGrdašić 17.04.2019.

    Kako nema gospodine Ministre vidite da Suci željno upiru pogled u Plenkija i Vas?

  • tiramol 16.04.2019.

    Ne,nego ko?Pa vas je clan,cak vise na visokoj poziciji.Sve mi se cini da vas Vaso ima u saci,odnosno veliku vecinu.Samo nek on progovori,letit ce perje.

  • 16.04.2019.

    Ne prostitucije odrade svoj posao

Komentiraj...
Vidi sve komentare