To je to što me zanima!

Božinović o Orbanovoj izjavi: 'Nema razloga za brigu, ali MVEP će svejedno reagirati'

Orban je povodom 100. godišnjice mirovnog sporazuma iz Trianona otkrio spomenik 'Mađarske kalvarije' s povijesnim prikazom dijelova susjednih zemalja u sastavu Mađarske, uključujući Rijeku
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako će reagirati na poruku mađarskog premijera Viktora Orbana koja je izazvala niz reakcija. 

- Činjenica je da je Hrvatska suverena i samostalna država i to ne treba zabrinjavati, no svakako bi bilo bolje da takvih izjava nema. Nisam točno vidio što je rečeno, čujem da ima razlika u interpretaciji i ne mogu o tome suditi. Kolega Butković poslao je jasnu potuku, nema nikakvog razloga za bilo kakvu brigu, a sigurno je da će MVEP uputiti dodatnu poruku. Uvijek treba reagirati na takve izjave - izjavio je Davor Božinović u 'Novom danu', u emisiji N1. 

Orban je povodom 100. godišnjice mirovnog sporazuma iz Trianona otkrio spomenik 'Mađarske kalvarije' s povijesnim prikazom dijelova susjednih zemalja u sastavu Mađarske, uključujući Rijeku.

OBJAVIO VIDEO NA FB-U Orban opet provocira i svojata pola Hrvatske: Na spomeniku piše 'Rijeka-mađarsko more'

- Mađarska ponovno pobjeđuje ... Nema nijedne nacije na svijetu koja bi mogla izdržati takvo stoljeće, no mi smo izdržali i danas ponovno pobjeđujemo - izjavio je Orban, a ministar prometa i mora Oleg Butković napisao je u nedjelju na Facebook profilu da hrvatska vlada nije i neće nasjedati na jeftine provokacije.

- Stavovi mogu biti različiti, ali povijest je povijest. Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustroja. Rijeka kao i cijelo područje hrvatskog Primorja, s obzirom na bogatu povijest zaslužuje isključivo poštovanje i dijalog s ciljem napretka, a ne nacionalističko veličanje i simbolične provokacije - smatra Butković.. 

Cijelu situaciju komentirao je i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

- Svaka zemlja ima svoj HDZ. Tako i Mađarska ima Orbana. Mi volimo i Mađare i Slovence i sve koji dođu na naš Jadran. Kao turisti, oni su dobrodošli. Podsjećam samo da je prezime Horvat jedno od najčešćih u Mađarskoj, ali to ne znači da je Budimpešta Hrvatska! - rekao je Komadina. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • krokka 08.06.2020.

    Nadajmo se Bozo da nema razloga za brigu! Pitanje je kako bi danas skupili ljude za rat!

  • Dalibor0704 08.06.2020.

    MVEP će dići zastavu Mađarske na željezničkoj stanici Zaprešić. To će biti protest koji će Orbana duboko povrijediti.

  • 08.06.2020.

    Mislim da bi i Hrvatska trebala tražiti svoje teritorije nazad koje je imala kad je bila kraljevina

Komentiraj...
Vidi sve komentare