To je to što me zanima!

Božinović o zaplijeni pola tone kokaina u Rijeci: 'To je rezultat ozbiljnog rada i predanosti'

Ministar je prokomentirao akciju gdje je u riječkoj luci zaplijenjeno pola tone kokaina na ulici vrijednog čak 20 milijuna eura.  Akcija policije i carine trajala je više od mjesec dana, a droga je pronađena u više pošiljaka
Vidi originalni članak

Definitno je ovo velika akcija, vjerojatno jedna od serijskih akcija koja je najveća…Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci je 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila što je nevjerojatan rezultat, rekao je u razgovoru za RTL Danas ministar Davor Božinović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je prokomentirao akciju gdje je u riječkoj luci zaplijenjeno pola tone kokaina na ulici vrijednog čak 20 milijuna eura.  Akcija policije i carine trajala je više od mjesec dana, a droga je pronađena u više pošiljaka.

VRIJEDI 20 MILIJUNA EURA Riječka policija zaplijenila pola tona kokaina u morskoj luci

- To je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e. Sudjelovala je Carinska uprava, to je jedan zajednički posao i dečki rade stvarno u jednoj sinergiji koja daje rezultate i po kojoj smo prepoznat - rekao je ministar.

Kazao je kako će u srijedu biti press konferencija gdje će javnost saznati više detalja.

- Nama je, i meni kao ministru najvažnije da policija radi dobar posao. Ključna je bila stručnost, educiranost i posvećenost poslu - istaknuo je.

Ovako je svugdje u svijetu

Osvrnuo se i na količinu droge.

- Nažalost takva je situacija svugdje u svijetu, u Europi pogotovo. Nama je u interesu da kriminalnim skupinama pošaljemo poruku da Hrvatska nije lagan orah i neće biti - kazao je.

OSJETIO SE ČUDAN MIRIS Hitno evakuirana srednja škola u Splitu: 'Nekoliko osoba se požalilo na slabost i mučninu'

Na kraju je prokomentirao i hakiranje HAK-a.

- HAK je prijavio napad na infrastrukturu policiji. Policija vodi postupak, sigurno da i u tom segmentu policija napredovala…Mislim da SOA radi sjajan posao, pogotovo u preventivnom dijelu. Već je nekih 60-ak što državnih, što platformi javnih poduzeća dio tog sustava. I MUP je tu i vjerujemo da će firme poput HAK-a postati to u budućnosti - poručio je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ninorasic 07.06.2023.

    635 kilograma jer kada narucujes iz kolumbije mozes naruciti tocno toliko ...nedao bog da narucis okrugao broj.. tipa 500 700 750 650 i tako to mora biti 635 ili 418 i slicno kao kod svake zapljene

  • xOOx 06.06.2023.

    di su smjestili tih 300 kila? haha

  • 06.06.2023.

    Još malo, pa i kod vašeg lokalnog dilera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare