To je to što me zanima!

Božinović: Uveli smo i nove mjere na granicama, pojedinim putnicima će trebati PCR test

Danas je donesena nova odluka kojom se ograničava prijelaz na graničnim prijelazima Republike Hrvatske, kazao je Božinović na sjednici Vlade...
Vidi originalni članak

Od 15 sati na rasporedu u Banskim dvorima je sjednica Vlade na kojoj, zbog izolacije u kojoj se našao, premijer Andrej Plenković sudjeluje online. Davor Božinović govorio je o novim mjerama na granicama.

Ukratko je prvo ponovio strože mjere koje su stupile na snagu u petak u ponoć.

- Zbog rasta broja zaraženih donijeli smo deset odluka. Kod poslovnih subjekata izdano je 160 upozorenja, podnesena su 44 prekršajna naloga zbog kršenja propisanih mjera - započeo je Božinović.

ŠTAGLJAR: 'Do kraja godine broj umrlih bi mogao dostići i broj od 3000'

- Danas je donesena nova odluka kojom se zabranjuje prijelaz granice Republike Hrvatske. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU, ne trebaju PCR test niti neki drugi uvjet za ulaz u Hrvatsku. Svi ostali trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultat testa - istaknuo je Božinović.

Nacionalni stožer civilne zaštite u popodnevnim je satima objavio 'Odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH'. 

U njoj stoji kako se ova odluka ne odnosi na one koji neposredno dolaze iz država i/ili regija članica EU odnosno iz država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, a koje su na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. 

Izuzeci se odnose na one koji ne dolaze iz neposrednih država i/ili regija. OVDJE pročitajte koji su to izuzeci. 

 

Više o tome pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • PIAGGIO NRG 01.12.2020.

    Sad su se oni sjetili opet po ljudima koji rade vani, sramota šta nisu u ljetu tražili testove od madjara, poljaka, talijana, Austrijanaca... nebi niko došao ljetovat gluposti nema kraja, nek jedanput više sjašu ove godine,sve će uništiti, ljude koji doma rade, ugostitelje, koji vani rade.. Da ne radimo vani nebi putovali van, a za to ste isto vi krivi!

  • PIAGGIO NRG 01.12.2020.

    Pametni su ti naši političari u pm. Nema ulaska bez testa, a mi koji radimo u Austriji i putujemo čitavu godinu ko nas he..Misle da ću ja plaćati testove da idem na posao, za šta onda idem radit ima još na Hrvatskoj burzi mjesta pa nek država trpi ako im tak bolje odgovara ne moramo mi putovati na posao.. vidimo se uskoro

  • Mirko O. BL 01.12.2020.

    pustiće Bozinovic na skijanje sve samo nama običnim smrtnicima ne da u svoju zemlju ući.Mi koji radimo i živimo u BiH smo za njega istočni susjedi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare