To je to što me zanima!

Branitelji pet sati blokirali promet, nije bilo većih gužvi

Branitelji su za blokadu uzeli najprometnije ceste i granične prijelaze prema Hrvatskoj u jeku turističke sezone, jer veliki je broj onih koji iz Istočne Hrvatske i Mađarske
Vidi originalni članak

Od 17.55 sati uspostavljen je promet preko svih graničnih prijelaza na jugu Hrvatske koji su bili blokirani od 12.30 zbog prosvjeda branitelja u BiH, doznaje se u ponedjeljak poslijepodne iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Promet je nešto više od pet sati bio blokiran preko graničnih prijelaza Metković, Mali Prolog, Nova sela i Prud, a sva vozila preusmjeravana su na Gabela polje.

Glasnogovornica policije dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup istaknula je kako je sve prošlo bez većih gužvi.

"Nije bilo većih gužvi u prometu, osim prema Gabela polju s obzirom da je sav promet preusmjeravan tamo. Sve je prošlo bez izgreda", poručila je Biskup.

Članovi udruge 'Zaboravljenih branitelja' iz BiH prošle srijede su također blokirali granične prijelaze s Republikom Hrvatskom tražeći da vlasti prihvate rezoluciju kojom bi se omogućilo da svaki bivši branitelj dobije naknadu za sudjelovanje u ratu. Vlasti ovaj zahtjev ne smatraju realnim.

Prosvjede 'Zaboravljenih branitelja' ne podržavaju temeljne udruge Hrvatskog vijeća obrane niti bošnjačke Armije BiH. 

Bivši pripadnici Armije BiH u ponedjeljak su blokirali su promet na magistralnoj cesti M-17 Zenica- Žepče u mjestu Želeća, na M-5 Vitez - Travnik, na ulazu u Travnik, kao i na petlji Šićki Brod u Tuzli.

Članovi Udruge zaboravljenih branitelja BiH, nastavili su sa blokadama koje su započeli prošlu srijedu, zbog nepoštivanja dogovora u vezi uvrštavanja rezolucije branitelja na dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Branitelji su za blokadu uzeli najprometnije ceste i granične prijelaze prema Hrvatskoj u jeku turističke sezone, jer veliki je broj onih koji iz Istočne Hrvatske i Mađarske upravo koriste te prometnice jer su najkraću put do Jadrana.

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 01.08.2016.

    Svaka cast, puna podrska.

  • Verbatim 01.08.2016.

    Idemo Suha Međa ponovo

  • POTPEC 01.08.2016.

    Čiji su to branitelji i koga su oni branili. Imaju li oni svoju državu ili će i dalje pljačkati hrvatski narod. Nek od svoje države traže mirovinu, a ne od Hrvatske. I tako su branili svoje domove i svoj kućni prag u svojoj bosansko-hercogovačkoj državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare