To je to što me zanima!

Branko Đurić Đuro otvoreno o uspjesima u karijeri, bendu...

EXPRESS: Rođeni je Sarajlija, a već godinama živi u Ljubljani. Režiser, glumac, scenarist, glazbenik, ismijavao je primitivizam ‘80-tih u pokretu New Primitives
Vidi originalni članak

Dvadeset godina Branko Đurić Đuro (51) jedan je od omiljenih glumaca i TV likova na ovim prostorima, a danas je i cijenjeni redatelj i scenarist. I dok se starije generacije nostalgično prisjećaju njegovih prepoznatljivih fora u "Top listi nadrealista" koji su u mnogočemu predvidjeli i tragična događanja na prostoru bivše Jugoslavije, mlađa ga publika najviše prepoznaje kao autora humorističke serije "Naša mala klinika" i filma "Kajmak i marmelada". 

Đuro je igrao i u filmovima "Ničija zemlja" Danisa Tanovića koji je nagrađen nagradom Oscar 2002. godine za najbolji strani film i "Triage" gdje je igrao s Colinom Farrellom, a zahvaljujući ratnoj drami "U zemlji krvi i meda" postao blizak prijatelj s Angelinom Jolie i Bradom Pittom. 

Đuru ćemo moći od 6. ožujka u hrvatskim kinima gledati u novom filmu Dragana Bjelogrlića "Montevideo, vidimo se!" (nastavku filma "Montevideo, Bog te video" iz 2010. godine i istoimene televizijske serije koja se prikazivala i kod nas).

Express: Film ’Montevideo, vidimo se’ u Srbiji i Bosni već je pogledalo 400.000 ljudi. Ta je serija u Hrvatskoj potukla sve rekorde gledanosti. U čemu je tajna - u dobrom scenariju, glumačkoj postavi...?

Mislim da sve to skupa stvara magiju ovog filma i serije. Bjelogrlić je okupio izvrsnu ekipu koja je provela u djelo sve njegove zamisli. On je također pokazao kako dobar redatelj može biti talentirani glumac.

Express: Kakva je vaša uloga? Što ćete najviše pamtiti s tog snimanja?


Igram Paka, Hercegovca, koji dugo živi u Urugvaju i tamo dočeka nogometaše iz tadašnje domaće zemlje. Cijelo snimanje mi je ostalo u divnoj uspomeni jer sam radio sa sjajnim kolegama i uživao u svakom kadru, a ništa manje i izvan njega.

Express: Priča ‘Montevidea’ se vrtjela oko nogometa. Kako se vi rekreirate? 

Joga i meditacija su nešto čime započinjem dan već godinama. Dva puta na tjedan odem i na trčanje ali nisam baš neki “maratonac”. Napravim 5-6 kilometara u obližnjoj šumi, i to je to. 

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • šimešime 05.03.2014.

    Đuro legenda!

  • sinan 05.03.2014.

    LEGENDA jedan jedini Đuro

  • Yassa 05.03.2014.

    đuro ti si slovenac samo se dobro prodaješ za bosanca ha. ha , ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare