To je to što me zanima!

Bravo! Ema i Dora predstavljaju nas u Pekingu na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku

Samoborka Ema kineski je sama počela učiti sa četiri godine. Sad predstavlja Hrvatsku, a na istom natjecanju nastupit će i Dora Soklić koja će nas predstavljati u srednjoškolskoj kategoriji
Vidi originalni članak

Ema Dujmović (12), učenica 6. razreda OŠ Milana Langa u Bregani, otišla je u ponedjeljak u Kinu gdje će sudjelovati na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku za neizvorne govornike. U Kini će nastupiti i Dora Soklić koja će predstavljati Hrvatsku u srednjoškolskoj kategoriji. Obje idu na natjecanje uz podršku Konfucijevog instituta Sveučilišta u Zagrebu.

O višestruko talentiranoj djevojčici Emi pisali smo već nekoliko puta. Kako nam je ispričala u veljači 2022. godine, kineski jezik počela je sama učiti s četiri godine. Tata joj je pokazao jezičnu aplikaciju, ona je odabrala kineski i otad traje Emina ljubav prema toj velikoj zemlji i jeziku. Roditelji su je podržali u učenju.

- Sad je već toliko dobra da smo je upisali u online školu kineskog u Shianu u Kini. Mi ne znamo ni riječ kineskog, pa nam je smiješno kad slušamo kako razgovara s predavačicama - ispričali su nam tada njezini roditelji Vlatka i Ante Burić koji je prate u Kini.

Ema ima brojne interese, među kojima je i slikanje. U školi je među najboljim učenicima.

U međuvremenu postala i prava mala ambasadorica kineskog jezika i kulture u Hrvatskoj, a ovo natjecanje sljedeći je korak u njezinu učenju.

 Emi i Dori želimo sreću na natjecanju i dobru zabavu u Kini!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare