To je to što me zanima!

Bravo majstore! Mate ulovio hobotnicu od 10,2 kilograma

Na šibenskom kupalištu Jadrija u subotu ujutro osmaš Mate Romić ulovio je pravu morsku neman - hobotnicu dužu od metra i tešku čitavih 10 kilograma i 200 grama
Vidi originalni članak

Na šibenskom gradskom kupalištu Jadrija u subotu ujutro kupači su ulovili pravu morsku neman - hobotnicu dužu od metra i tešku čitavih deset kilograma i 200 grama! Ulov je odmah postao atrakcija uz koju su se svi htjeli fotografirati.

- Od malena lovim ribu, udicom, ostima, vršama..., ali za ovako nešto nisam ni čuo, a kamoli vidio nešto slično - rekao nam je mali ribolovac Mate Romić, učenik  8. B razreda Osnovne škole Faust Vrančić iz Šibenika.

Pomogao mu iskusan ribar

- Bacam vršu gotovo svaki dan, s većim ili manjim uspjehom. Ovaj put sam ju napunio kruhom i bacio na mjesto koje mi je preporučio prijatelj, stari ribolovac i morski vuk Stipe Ćelica. Nisam očekivao ništa posebno, misleći da je riječ o ribičkim pričama. Međutim, ujutro kad sam skočio u more i pogledao vršu, ostao sam šokiran! Pokušao sam izvući vršu, ali bilo me strah. 

Neman je već bila počela parati žičanu mrežu vrše. Tu mi je u pomoć skočio moj stariji prijatelj Vitomir Kolombo, koji je vršu spretno izvukao na pramac svoje brodice, otvorio je i hobotnicu usmrtio s nekoliko udaraca nožem  - ispričao nam je mali ribolovac.

- Ja sam malo stariji i iskusniji ribolovac od Mate, ali ni ja nikad nisam vidio ništa slično. Najveća hobotnica koju sam ikad uhvatio bila je teška 6,10 kilograma, a ova je skoro dvostruko veća. Mate je u vršu stavio kruh, a hobotnicu je unutra namamila riba koja je ušla zbog tog kruha - objašnjava Vitomir (36).

Već su odlučili kako će je ispeći

Hobotnicu su čitavo prijepodne držali obješenu na kuku ponosno je pokazajući kupačima i prolaznicima, te radili planove o tome što će učiniti s njom. Na koncu je odlučeno: 1/3 ide na salatu, 1/3 ispod peke i 1/3 na 'krapanjski gulaš'. 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • zetareticuli 15.07.2013.

    Glupi retardirani administratoru sta je u mom komentaru prekrsilo pravilo tvog usranog portala?!?!? Ti i slicni tebi krsite sva moguca zivotna pravila objavljujuci ovakve i slicne clanke u kojima uzdizete i velicate mucenje, ubijanje i bestijalnost.... Mozes ti sto puta pobrisati moj komentar ali svoju glupost i neukost neces nikada moci. Jadan si da ne mozes biti jadniji.

  • ŠtangaŽelezni 15.07.2013.

    Volim hobotnicu (pogotovo na salatu) al brijem da bu ovak velika ipak malo žilava hmm

  • Dalmatinac1978 15.07.2013.

    E ovo je moglo biti opasno da ga je uvatila s krakovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare