To je to što me zanima!

Brazil: Uslijed obilne kiše poginulo 56 ljudi, 25 ozlijeđeno

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je da će brazilska vojska pomoći pogođenima, te da će on osobno otputovati u Recife u ponedjeljak kako bi procijenio situaciju
Vidi originalni članak

Prema podacima državnih snaga civilne obrane, najmanje 56 osoba poginulo je u sjeveroistočnoj brazilskoj državi Pernambuco uslijed obilnih kiša tijekom vikenda.

Još 56 osoba je nestalo, a najmanje 25 je ozlijeđeno, izjavio je u nedjelju brazilski ministar regionalnog razvoja Daniel Ferreira. Više od 3.900 ljudi izgubilo je svoje domove zbog razornih pljuskova, dodao je Ferreira.

SKANDAL U BRAZILU Hakiralo ih: Umjesto oglasa u zračnoj luci prikazivali porniće

Neki od smrtnih slučajeva uzrokovani su klizištima na širem području Recifea, priopćila je civilna obrana Pernambuca, koja je pozvala stanovnike koji žive u područjima visokog rizika da potraže sklonište negdje drugdje. U samom gradu Recifeu otvorene su škole za smještaj raseljenih obitelji, piše CNN.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je da će brazilska vojska pomoći pogođenima, te da će on osobno otputovati u Recife u ponedjeljak kako bi procijenio situaciju.

F1 TAJKUN IZA REŠETAKA Uhitili Ecclestonea u Brazilu: Ma nisam znao da imam to u torbi

- Naša vlada je od prvog trenutka stavila na raspolaganje sva svoja sredstva za pomoć pogođenima, uključujući Oružane snage- napisao je u nedjelju na Twitteru.

Sjeveroistok Brazila pogođen je iznimno velikim količinama kiše, kažu dužnosnici. U pojedinim područjima u posljednja 24 sata zabilježeno je više kiše od ukupne količine koja se očekuje za mjesec svibanj. Ekstremna kiša posljednjih je mjeseci više puta pogodila Brazil. U prosincu su pljuskovi probili dvije brane u obližnjoj državi Bahia, usmrtivši desetke i potopivši cijele ulice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • spirit lamp 30.05.2022.

    Sijeku sume  I na zalost vratit ce im se kao karma  sa svim onim klizistima I sumama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare