To je to što me zanima!

'Brinimo o rješenjima, a ne o odnosima među političarima'

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stavovima javno pritišće Vladu
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade da su njeni stavovi oko povećanja plaća u školstvu od početka jasni te poručila da treba brinuti o rješenjima, a ne o odnosima među političarima.

SINDIKAT NAJAVLJUJE 'Štrajk u osnovnim i srednjim školama počet će 10. listopada'

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stavovima javno pritišće Vladu.

POSLUŠAJTE IZJAVU

- Ljude ove države ne zanimaju odnosi među drugim ljudima, a pogotovo odnosi među političarima, izjavila je ustvrdivši da ljude, ali i nju, zanimaju rješenja.

Kazala je da su njezini stavovi jasni od početka. 

BLAŽENKA DIVJAK: 'Nisam zadovoljna razgovorima Vlade i sindikata o plaćama...'

- Brinem o tome da sustavi odgoja, obrazovanja i znanosti imaju primjerenu ulogu, da reformski procesi idu i da, naravno, budemo svjesni toga da su motivirani učitelji ključni - rekla je Divjak.

Upitana kako će se odvijati postupak mirenja između školskih sindikata i Vlade, kazala je da je to procesna stvar koja ovisi o Zakonu o radu. Smatra da će se sindikati i Vlada u tom procesu uspjeti dogovoriti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.10.2019.

    Kad ova država misli učiniti nešto za one koji nisu na državnima jaslama ,npr smanjiti sve žive poreze, prireze ,nareze ,zareze koje plaćamo svaki mjesec na svojoj plaći pa da nam porastu za 2.000 - 3.000 kuna? Smanjiti broj uhljeba po državnim firmama kojih je svake godine sve više i više?

Komentiraj...
Vidi sve komentare