To je to što me zanima!

Britanac (40) nakon operacije svoje 'srce' nosi na leđima

Matthew Green je se razbolio, a liječnici nisu mogli pronaći donora. Ugradili su mu umjetno srce. On je prvi čovjek u velikoj Britaniji koji je dobio umjetno srce
Vidi originalni članak

Kada Matthew Green (40) izađe iz bolnice, ne smije zaboraviti svoj ruksak jer je u njemu njegovo srce. Matthew je naime prvi Britanac koji će iz bolnice izaći s umjetnim srcem. Naprava u njegovim prsima jedva je malo veća od organa koji zamjenjuje i teži oko 170 grama. Uz nju Matthew je dobio i ruksak u kojem se nalaze pumpa i baterija.

Matthew je bio kritično nakon što su mu dijagnosticirali bolest srce. Budući da liječnici nisu uspjeli naći prikladnog donora odlučili su mu ugraditi umjetno srce. Ono bi trebalo izdržati tri godine. Liječnici se nadaju da će u tom vremenu pronaći donora za Matthewa. 

- Prije sam bio jako bolestan, a sada se osjećam dobro i sretan sam. Još se oporavljam od operacije. Osjećam se i drugačije. Moje je srce prije tako slabo kucalo da sam jedva mogao osjetiti puls, no sada kuca snažno - rekao je Matthew, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • presidio 14.08.2011.

    Je*eš takav život.......

  • PurgerBBB 07.08.2011.

    Kako bi sad ono morao umrijet,HAHHAA.!

  • Icarus 04.08.2011.

    A da umjesto sličice "how it works" koja je premala da bi se uopće moglo nešto i pročitati radije stave sliku čovjeka s leđa da fakat i vidimo kako to izgleda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare