To je to što me zanima!

Britanci izdali upozorenje za Hrvatsku: 'Kad ulazite u taksi, slikajte ga i nazovite nekoga...'

Tvrde kako postoje izvještaji o takvim napadima u taksijima i Uberu te su uputili savjete što napraviti ako se netko nađe u takvoj situaciji
Vidi originalni članak

Britansko ministarstvo vanjskih poslova (MVP) na službenoj stranici objavilo je preporuku vezano za putovanja u Hrvatsku i rizik od seksualnih napada u taksijima.

Tvrde kako postoje izvještaji o takvim napadima u taksijima i Uberu te su uputili savjete što napraviti ako se netko nađe u takvoj situaciji.

Navode da je potrebno slikati unutrašnjost taksija, posebno dio gdje je vidljiv broj vozila, te to poslati prijatelju ili nekom drugom.

OPISALA NEUGODNO ISKUSTVO Britanska kolumnistica: 'Sin me nazvao iz Hrvatske u 2 ujutro - taksist ga je zaključao u autu...'

Podijelite status vožnje na Uberovoj aplikaciji, drugi je savjet

Treći je pak taj da svatko tko se koristi taksijem tijekom vožnje nazove nekoga i kaže mu u kojem je taksiju i kuda ide.

Mnogi Britanci prije puta redovito provjeravaju sigurnosne preporuke za druge zemlje te se odlučuju o putu. 

Britanska kolumnistica: 'Sin me nazvao iz Hrvatske u 2 ujutro - taksist ga je zaključao u autu...'

Podsjetimo, nedavno je Sarah Vine, kolumnistica iz Britanije, opisala je neugodno iskustvo koje je doživio njen sin na ljetovanju u Hrvatskoj.

DO ZRAČNE LUKE Turist u šoku u Splitu! Je li ovo ispravno? Za vožnju taksijem od dvije sekunde platio 150 eura...

- U polusnu sam posegnula za naočalama i pogledala na sat. Bilo je 2:33 ujutro. Pomislila sam tko me može zvati u ovo doba. Kada sam konačno otključala mobitel, bio je to moj sin koji se nalazio na odmoru u Hrvatskoj. Srce mi je još brže počelo kucati. Bio je u Uberu i vraćao se u apartman koji je dijelio s prijateljima. Kada su stigli na destinaciju, vozač je tražio dodatnih 60 eura za vožnju, koje moj sin, tinejdžer, nije imao. Kada ga je odbio, vozač je krenuo vikati na njega na hrvatskom, zaključao vrata i odveo ga u drugi dio grada - napisala je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sifon 17.08.2023.

    Dobar je zakon napisala lopovska vlada da štite lopove samo radi ustupaka raznim aplikacijama koje slobodno formiraju cijene to koriste i drugi taksisti i u čemu je problem.Lopov lopova štiti.

  • serendipity99 16.08.2023.

    Kakva glupost, jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu je Hrvatska. Možda to nama zvuči cudno ali tako je.

  • BOEM72 16.08.2023.

    Vozim Bolt , posebno od 11. tog mjeseca jer sam sezonac. U vozilu imam kameru koja snima - naprijed promet plus unutarnja kamera sa zvukom šta se dešava u vozilu. . Smatram da bi svako taxi vozilo to trebalo po ZAKONU imati jer se tako štete i vozači i putnici . Sljedeće... preko aplikacije se odmah sazna tko je bio vozio tako da ne vjerujem da su narućivali preko aplikacije nego PO DOGOVORU ...Da je sin naručio preko aplikacije ...Bolt i Uber, vozaču bi nadoknadili ako putnik nema novaca . A da kretena ima kako taksista tako i putnika . 

Komentiraj...
Vidi sve komentare