To je to što me zanima!

Britanija šalje upozorenje Putinu: Ne napadajte Ukrajinu

"Sve ruske akcije s ciljem ugrožavanja suvereniteta Ukrajine imat će ne samo teške, već i dugoročne posljedice za Rusiju", rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace
Vidi originalni članak

Britanski ministar obrane pozvao je u četvrtak ruskog predsjednika Vladimira Putina da odustane od pritisaka na Ukrajinu, te upozorio da će se Rusija suočiti s dugoročnim posljedicama ako napadne svog susjeda.

"Sve ruske akcije s ciljem ugrožavanja suvereniteta Ukrajine imat će ne samo teške, već i dugoročne posljedice za Rusiju", rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace.

Wallace kaže kako bi takvi potezi Rusije mogli biti okidač za krvavi građanski rat na rubu Europe.

NAKON SASTANKA S BIDENOM Vladimir Putin tvrdi: Rusija ima pravo braniti svoju sigurnost

"Samo želim da promisli o svojim potezima: mislim da Rusija nije spremna na posljedice istih", dodaje Wallace. "Ne želim da se dogodi građanski rat na rubu Europe"

Obavještajne službe SAD-a procjenjuju kako je moguće da Rusija već početkom iduće godine planira napasti Ukrajinu iz više pravaca sa čak 175,000 vojnika.

Iz Kremlja negiraju planove za napad i dodaju kako je Zapad zahvatila rusofobija. Kažu kako se širenje NATO-a kosi s obećanjima danim 1991. nakon raspada SSSR-a i prijeti Rusiji.

Wallace kaže kako je ruski narativ o NATO okruženju besmislica.

TENZIJE NA GRANICI Rusi presreli francuske i američke avione na Crnom moru

"Samo 6 posto ruske kopnene granice graniči sa zemljama NATO-a - ne bih rekao da se to može nazvati stvarnom ugrozom." kaže Wallace.

"NATO je obrambeni savez - to piše i u našim osnivačkim ugovorima. Cilj NATO-vog postojanja je obrana svojih članica u slučaju da budu napadnute."

Wallace dodaje kako odluku o stupanju u NATO savez donose same suverene države i članice NATO-a, a ne Rusija.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • lukicluka11 10.12.2021.

    Ma Putin se usrao od strah kad je Plenkošenko posjetio Ukrajinu i zaprijetio Putinu.

  • lukicluka11 10.12.2021.

    Ma da , kad bi se Putin bojao još i Engleza, koji su bili najveći okupatori u povjesti čovječanstva porobili su pola svijeta i eksploatirali njihova sva bogatstva i dovodili robove da rade za njih, a poubijali su u povjesti preko 50. milijuna afričke azijske i južno-američke sirotinje, i sad takvi bi dijelili nekome lekcije.Putine ne osvrći se na kukavičluk i opaske engleza, radi svoj posao i točka. Pa neće ti valjda englezi naređivati i prijetiti.

  • Mata777 10.12.2021.

    Pa Putin se inače boji Engleza de ono tko se još boji njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare