To je to što me zanima!

Britanija vjeruje u sklapanje sporazuma o trgovini s EU-om

Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo je EU 31. siječnja, ali glavni elementi članstva i dalje su na snazi, uključujući članstvo u carinskoj uniji i na jedinstvenom tržištu
Vidi originalni članak

Britanski ministar koji nadzire pregovore o Brexitu Michael Gove rekao je u petak da je uvjeren da će britanska vlada sklopiti sporazum o slobodnoj trgovini s Europskom unijom jer je Unija zadnjih tjedana promijenila ton što je omogućilo da se postigne napredak.

Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo je EU 31. siječnja, ali glavni elementi članstva i dalje su na snazi, uključujući članstvo u carinskoj uniji i na jedinstvenom tržištu, tijekom prijelaznog razdoblja koje vrijedi do kraja godine, do kada bi trebalo dogovoriti novi sporazum o slobodnoj trgovini.

- Uvjeren sam da će sporazum biti postignut, mislim da se zadnjih nekoliko tjedana dogodila dobrodošla promjena tona - rekao je Gove novinarima u Portadownu u Sjevernoj Irskoj.

PREGOVORI Europska unija: Spremni smo za sporazum s Velikom Britanijom, ali ne pod svaku cijenu

- Predznaci za sporazum su dobri. Sada naravno treba obaviti još neke teške razgovore - rekao je.

- Mislim da će ishod biti uspješan.

Goveova izjava bitno je pozitivnija nego prethodnih mjeseci. U svibnju je, primjerice, tražio od EU-a da otkloni blokadu pregovora.

Propast pregovora potresla bi globalnu trgovinu u trenutku kada se svijet bori s gospodarskim kolapsom zbog novog korona virusa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • salaso 08.08.2020.

    Ne daati im niti mrvicu za djaba...izašli iz EU..a sad bi povlastice kao da su punopravni članovi.....,malo morgen..

  • jošsmotu 07.08.2020.

    carina 1000 % na proizvode iz UK

Komentiraj...
Vidi sve komentare