To je to što me zanima!

Britanski i njemački borbeni avioni presreli ruski zrakoplov u estonskom zračnom prostoru

Dva Typhoona poletjela su u utorak kako bi presrela zrakoplov za punjenje gorivom Il-78 Midas koji je letio između St. Petersburga i Kalinjingrada. Samo presretanje je bilo rutinsko
Vidi originalni članak

Britanski Royal Air Force i njemački borbeni zrakoplovi presreli su ruski zrakoplov u blizini estonskog zračnog prostora u prvoj zajedničkoj operaciji takve vrste. Dva Typhoona poletjela su u utorak kako bi presrela zrakoplov za punjenje gorivom Il-78 Midas koji jletio između St. Petersburga i Kalinjingrada, javlja BBC.

Samo presretanje je bilo rutinsko, ali je prvi put da su takvu operaciju dvije zemlje zajedno izvele. Britanske i njemačke zračne snage trenutno provode planiranu zajedničku NATO-ovu zračnu kontrolu u regiji.

U PRIPRAVNOSTI Njemački avioni u borbenim položajima zbog ruskih aviona u baltičkom zračnom prostoru

Incident se događa usred pojačanih napetosti između NATO-a i Rusije zbog ruske invazije na Ukrajinu, iako nema dokaza o bilo kakvoj povezanosti s prijavljenim bliskim kontaktom između ruskog borbenog zrakoplova i američke bespilotne letjelice iznad Crnog mora.

Nakon što su ispratili Mide, dva mlažnjaka su preusmjerena da presretnu zrakoplov An-148 koji je također prolazio blizu estonskog zračnog prostora.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Miroslav J 15.03.2023.

    plan je da kad iskoriste sve ukrajince u sukob s rusima uđu nato vojnici naše Milanović neće dati a za ostale bumo vidli ...

  • zutizgzg 15.03.2023.

    evo ga,gotovo 3.sv.,

  • sinjskidišpetpk 15.03.2023.

    ruši ha ha ruši

Komentiraj...
Vidi sve komentare