To je to što me zanima!

Tajne službe tvrde: Foleyja je ubio bivši repper L Jinny (23)

Sumnjivac je Abdul Majeed Abdul Bary (23) iz Londona koji je prije godinu dana napustio svoju obitelj kako bi se u Siriji i Iraku priključio pripadnicima ISIL-a
Vidi originalni članak

Britanske obavještajne službe identificirale su muškarca za kojeg se vjeruje da je brutalno ubio američkog novinara Jamesa Foleyja, objavio je u nedjelju Sunday Times. Glavni sumnjivac je 23-godišnji Abdul Majeed Abdul Bary iz Londona koji je prije godinu dana napustio vilu zapadnom Londonu gdje je živio sa svojom obitelji kako bi se u Siriji i Iraku priključio pripadnicima Islamske države (ISIL). 

Sunday Times piše kako je informacije dobio od obavještajnih krugova te da je mladić nedavno na Twitteru objavio fotografiju na kojoj drži odrubljenu ljudsku glavu

Kako piše Sunday Times, Bary je među kolegama suborcima poznat i kao ''Džihad John''. 

Britanski list The Independent u subotu je objavio kako je Bary bio i relativno poznati repper imena L Jinny ili Lyricist Jinn. Kako prenosi Jeruzalem Post, Bary je imao solidnu glazbenu karijeru te je snimao video spotove za svoje pjesme od kojih su se neke mogle čuti i na BBC radiju. 

Prema nekim izvješćima, vjeruje se da je Baryjev otac Adel Abdul Bary, izbjeglica iz Egipta, bio jedan od najbližih suradnika Osame bin Ladena. Velika Britanija ga je navodno izručila SAD-u zbog optužbi za terorizam 2012. godine te da je sudjelovao u napadima na dvije američke ambasade  u istočnoj Africi 1998. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 165

  • chill27 25.08.2014.

    dobro to znamo vec dva dana...zasto nije mrtav molim lijepo?

  • TomislavFranelić 25.08.2014.

    ...a imao je sve.....i sad je pod krinkom vjere iako zamaskiran pokazao svoje pravo lice KUKAVICE!

  • podo 24.08.2014.

    U frajer ko koza dj kaj se nije boril s novinarom nož nož

Komentiraj...
Vidi sve komentare