To je to što me zanima!

Britanski premijer Sunak želi učvrstiti veze s Bidenom prigodom posjeta Washingtonu

London želi izgraditi bolje odnose sa Sjedinjenim Državama nakon napetosti uzrokovanih izlaskom Britanije iz Europske unije 2020. godine
Vidi originalni članak

Britanski premijer Rishi Sunak rekao je u subotu da želi izgraditi "bliske i iskrene odnose" s američkim predsjednikom Joeom Bidenom prigodom posjeta Washingtonu sljedećeg tjedna, do kojega dolazi nakon naznaka napetosti u bilateralnim odnosima.

Sunak bi trebao posjetiti glavni grad Sjedinjenih Država u četvrtak i tamo razgovarati s političarima u Kongresu, čelnicima iz poslovnoga svijeta, kao i s predsjednikom.

"Sjedinjene Države naš su najbliži saveznik. Mi smo jedni drugima partneri kojima se u svemu prvima okrećemo – od sigurnosti za naše ljude do rasta gospodarstva", rekao je Sunak u izjavi uoči prvoga službenog posjeta Washingtonu otkako je postao premijer.

"Zato je toliko važno da britanski premijer gradi bliske i iskrene odnose s predsjednikom Sjedinjenih Država – svaki globalni problem mi ćemo rješavati zajedno", istaknuo je.

GOSPOĐA IZ PECKHAMA Policija u bakicu (91) uperila elektrošoker: Navodno pljunula policajca, završila u lisičinama

Sunak i Biden trebali bi razgovarati o poboljšanju gospodarskih veza i nastavku vojne potpore za Ukrajinu u ratu s Rusijom. Ali neće biti riječi o sporazumu o slobodnoj trgovini, rekao je ovoga tjedna Sunakov glasnogovornik.

London želi izgraditi bolje odnose sa Sjedinjenim Državama nakon napetosti uzrokovanih izlaskom Britanije iz Europske unije 2020. godine.

U travnju je dužnosnik Bijele kuće opovrgnuo da je Biden "protubritanski raspoložen", nakon što je proveo samo pola dana u Sjevernoj Irskoj, a nakon toga otputovao u Irsku gdje je boravio dva i pol dana.

Downing Street je priopćio u subotu da će Sunakov sastanak s Bidenom biti četvrti u četiri mjeseca, što predstavlja "kontinuiraniji kontakt" s američkim predsjednikom od bilo kojega premijera proteklih godina.

BIZARNO SUĐENJE U VELIKOJ BRITANIJI Žena prevarila svoju partnericu: 'Dvije godine sam bila uvjerena da se seksam s muškarcem'

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Matej22☮ 04.06.2023.

    Jel Biden uspio obući novu kožu?

  • livija i ja 04.06.2023.

    Žao mi je ovog starog čovjeka što se politika sa njim sprda -teško da zna drugi dan o čemu se pričalo pa to onda drugi koriste kako im paše.

  • BROKRO 04.06.2023.

    prpaju od kineza da se ne udruze sa Rusijom kao i sto ce biti na kraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare