To je to što me zanima!

'Broj ozlijeđenih Amerikanaca u Iraku porastao je na 109'

Broj ozlijeđenih američkih vojnika u iranskom napadu na vojnu bazu u Iraku početkom siječnja narastao je na 109, što je 45 više nego što je bilo objavljeno krajem siječnja, objavio je Pentagon
Vidi originalni članak

Od 109 vojnika koji su dobili "lagani potres mozga", njih 76 ili 70 posto vratilo se u svoje postrojbe na dužnost, napisalo je američko ministarstvo obrane u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

ČETVRTA (NE)SREĆA Iran opet neuspješno lansirao raketu u svemir, kriv je Trump?

Teheran je noću sa 7. na 8. siječnja ispalio rakete na dvije baze u kojima je bilo smješteno 5.200 američkih vojnika u Iraku, što je bio odgovor na smrt iranskoga generala Kasima Sulejmanija ubijenog američkim dronom 3. siječnja.

Nijedan američki vojnik nije ubijen u napadu na vojnu bazu Ain Al Asad nakon čega je američki predsjednik Donald Trump ustvrdio da nijedan Amerikanac nije ni ozlijeđen.

VRHOVNI VOĐA Hamnei: 'Iran treba povećati vojnu snagu da spriječi rat'

Trump, koji želi izbjeći novu eskalaiju s Teheranom, nedavno je na pitanje o ozljedama američkih vojnika nastojao umanjiti posljedice. 

- Čuo sam da imaju glavobolju, rekao je i dodao "To ne smatram teškom ozljedom".

Demokratski protivnici kritizirali su predsjednika da je lagao i zatim pokazao nepoštovanje prema ozlijeđenim vojnicima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sitnozubi 11.02.2020.

    a štaš i na tom ,planinarenju, se gine ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare