To je to što me zanima!

Brum, brum: Avantura malog Fićeka završila je u masliniku

Sretan kraj avanture: Zastavu 750, koju su Žarku Traživuku (32) ukrali u nedjelju, lopovi su parkirali u polje u Diklu i pokrili granama. Policija kradljivce još traži
Vidi originalni članak

Dva je dana bio “sumnjivo” parkiran u masliniku Emilia Grancarića (74) iz Dikla. Vjerujući da nije riječ o poštenim poslovima, Emilio je nazvao sina, a on policiju.

Klupko se počelo odmotavati. Sumnjivo vozilo prekriveno granjem bio je Fićo, kojeg vlasnik Žarko Traživuk (32) traži od nedjelje navečer.

- Sretan sam što su mi našli auto! Sad još samo da vidimo u kakvom je stanju, da nije oštećen... Ma zapravo bitno da vozi, za ostalo ćemo lako - kazao nam je vlasnik Fiće koji je četiri godine mlađi od popularne Zastave 750.

Iako automobil vrijedi tek nekoliko tisuća kuna, Žarku je posebno drag jer mu ga je darovao otac. A kako je rekao, budi mu sentimente na prošla vremena.

U knjižici vozila piše da je Fićo proizveden 1977. godine. Svojedobno je bio najpopularniji automobil bivše države. Danas ih je na ulicama sve manje, samo u Zadarskoj županiji ih je tek 28 registriranih.

I dok je Fićo na kraju sretno završio svoju avanturu, policajci još trebaju naći lopova koji ga je ukrao jer ga u Državnom odvjetništvu čeka kaznena prijava.  

Izbjegao je zlu kob na starom željezu

Žarko je kradljivcu Fiće bio spreman dati i knjižicu vozila da ima dokumente. Naime, bojao se da bi ga lopov mogao rastaviti i prodati u staro željezo     


Idi na 24sata

Komentari 67

  • 10.01.2013.

    Možda je bila neslana šala, ali šta da je vlasnika kefnulo srce?

  • ćelavo 10.01.2013.

    strašno vozilo, milina ga je voziti, šteta što vrijeme čini svoje pa polako nestaju, ali je lijepo vidjeti da ih još ima na cesti

  • covekov123 10.01.2013.

    Po kamuflaži i pogledu kroz vjetrobransko staklo mi se cini da se neki mladi par odlicno zabavio u njemu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare