To je to što me zanima!

'Brundo mi je kao braco, prišao mi je i ne odvaja se od mene...'

Petar Radoš (14) otišao je u posjet obitelji u Rakitno kraj Posušja. Njegov stric Jozo je prije nekoliko mjeseci našao medvjeda starog šest mjeseci. Petar i medvjedić su postali nerazdvojni...
Vidi originalni članak

Zovnem ga: ‘Medo, Brundo’, a on dođe, pa se po meni penje i skače. Igramo se nekoliko sati svaki drugi dan, rekao nam je Petar Radoš (14) iz Dugog Sela kraj Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Stric Jozo je prije nekoliko mjeseci našao medvjedića

U nedjelju je otišao u posjet obitelji u Rakitno kraj Posušja u BiH. Čuo je da mu stric ima smeđeg medvjeda starog šest mjeseci i od tada su nerazdvojni.

Brundo se ne plaši i neće napasti. Ni dječaka nije strah

- Dobar je. Ne plaši se i neće napasti. Jako je umiljat i pitom. Ni mene nije strah igrati se s njim - dodaje Petar koji će kod obitelji ostati do kolovoza. U šali kaže kako će medo s njim odrasti i da ga neće moći povesti sa sobom kada se bude vraćao kući. Njegov stric Jozo Radoš (35), inače lovac, u šumi je prije nekoliko mjeseci našao dva medvjedića, stare mjesec i pol dana. Bili su sami. Pretpostavlja da im je mama uginula. Doveo ih je kući, ali se nakon nekog vremena ženka razboljela i uginula.

Iz utočišta za medvjede Kuterevo kažu da medo nema svijetlu budućnost jer se naviknuo na ljude

- Zvali smo veterinara, ali joj nije uspio pomoći. Medo je 10 dana bio tužan - kaže Jozo. Napravio mu je kavez u kojem živi. Hranio ga je dječjom hranom, a sad ima 20-ak kilograma. Sad ga hrane sa svime što i oni jedu. Iz utočišta za medvjede Kuterevo rekli su da bi bilo bolje da su ga ostavili u prirodi jer se naviknuo na ljude. Kad odraste, on će i dalje tražiti ljude jer za drugo ne zna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 58

  • duje912 10.07.2016.

    mda...no "slatki medo" će uskoro postati medvjed i u njemu će (kao i kod ljudi tijekom puberteta) porast instinkt predatora a onda ćemo o tome čitat u crnoj kronici.

  • CrhWolf 09.07.2016.

    Stric Jozo ubio mater pa pokupio malog medu...

  • sokrates_mali 09.07.2016.

    Pobrinite se za medu da doživi svjetliju budućnost! Mora postojati perspektiva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare