To je to što me zanima!

Ispovijed 'mladunčadi' ISIL-a: "Uče nas kako rezati vratove"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
ISIL je objavio na svojim web stranicama video u kojem prikazuju vojne treninge s malom djecom. Od malih nogu uče ih kako se raznijeti, prerezati vrat i ubijati druge
Vidi originalni članak

Treninzi koje ISIL primjenjuje na maloj djeci izrazito su ekstremni, brutalni i strogi . Djeca uče kako pucati iz oružja, kako se boriti i ubiti neprijatelja, rezati vrat pa čak i kako da se sami raznesu. Najmlađa djeca imaju samo pet godina.

Djeci lako ispiru mozak

Islamska država tretira ih kao takozvanu 'mladunčad kalifata' i podvrgavaju ih vojnoj obuci. Koriste djecu jer im lako ispiru mozak.

POGLEDAJTE VIDEO: Strogi treninzi koje ISIL primjenjuje na djeci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sirijski opservatorij za ljudska prava kaže kako Islamska država kao mlade borce zapošljava stotine djece . Na snimci se vidi kako djeci usađuju militantne i ekstremističke ideje .

Među tim maloljetnim 'borcima' su Raghib Al-Yas Ahmed, dječak od 14 godina i njegov jedanaestogodišnji brat. Oni su pripadali jezidima, kurdskoj etnoreligijskoj skupini iz Iraka.

'Uče nas kako prerezati vrat neprijatelju, kako da se raznesemo...'

Raghib Al-Yas Ahmed je izjavio da ih uče brutalnim stvarima poput rezanja vratova, klanja neprijatelja i kako da raznesu sami sebe . Kao i tisuće drugih jezida, on i njegova obitelj odvedeni su u ropstvo Islamske države, kada je njihov rodni grad u sjevernom Iraku bio zarobljen od strane militanata. Bili su kršćani, ali su ih prisilili da se preobrate u islamsku vjeru. Sada ih uče i treniraju da ubijaju ostale jezide.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava 14-godišnjeg Raghib Al-Yas Ahmeda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Islamisti nas uvjeravaju da moramo ubijati jezide jer su nevjernici. Ako mi sami umremo, ići ćemo u nebo, a ako njih ubijemo, oni idu ravno u pakao - kaže Raghib Al-Yas Ahmeda.

Idi na 24sata

Komentari 257

  • Freeman80 12.10.2015.

    bili su krscani...hahahahahhahaha koliko se ja sjecam biti krscanin u islamskoj drzavi je kaznjivo smrcu. glupi propagandni video, necete u europu, ne i NE!

  • Dracubecca 11.10.2015.

    DDT ...i posao zavrsen

  • lilyan 11.10.2015.

    dno dna na ovaj način manipulirati dječjom psihom

Komentiraj...
Vidi sve komentare