Obavijesti

News

Komentari 257

Ispovijed 'mladunčadi' ISIL-a: "Uče nas kako rezati vratove"

Ispovijed 'mladunčadi' ISIL-a: "Uče nas kako rezati vratove"
8

ISIL je objavio na svojim web stranicama video u kojem prikazuju vojne treninge s malom djecom. Od malih nogu uče ih kako se raznijeti, prerezati vrat i ubijati druge

VIDEO

Treninzi koje ISIL primjenjuje na maloj djeci izrazito su ekstremni, brutalni i strogi . Djeca uče kako pucati iz oružja, kako se boriti i ubiti neprijatelja, rezati vrat pa čak i kako da se sami raznesu. Najmlađa djeca imaju samo pet godina.

Djeci lako ispiru mozak

Islamska država tretira ih kao takozvanu 'mladunčad kalifata' i podvrgavaju ih vojnoj obuci. Koriste djecu jer im lako ispiru mozak.

POGLEDAJTE VIDEO: Strogi treninzi koje ISIL primjenjuje na djeci

Pokretanje videa...

24sata Video 00:29

Sirijski opservatorij za ljudska prava kaže kako Islamska država kao mlade borce zapošljava stotine djece . Na snimci se vidi kako djeci usađuju militantne i ekstremističke ideje .

Među tim maloljetnim 'borcima' su Raghib Al-Yas Ahmed, dječak od 14 godina i njegov jedanaestogodišnji brat. Oni su pripadali jezidima, kurdskoj etnoreligijskoj skupini iz Iraka.

'Uče nas kako prerezati vrat neprijatelju, kako da se raznesemo...'

Raghib Al-Yas Ahmed je izjavio da ih uče brutalnim stvarima poput rezanja vratova, klanja neprijatelja i kako da raznesu sami sebe . Kao i tisuće drugih jezida, on i njegova obitelj odvedeni su u ropstvo Islamske države, kada je njihov rodni grad u sjevernom Iraku bio zarobljen od strane militanata. Bili su kršćani, ali su ih prisilili da se preobrate u islamsku vjeru. Sada ih uče i treniraju da ubijaju ostale jezide.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava 14-godišnjeg Raghib Al-Yas Ahmeda

Pokretanje videa...

24sata Video 00:20

- Islamisti nas uvjeravaju da moramo ubijati jezide jer su nevjernici. Ako mi sami umremo, ići ćemo u nebo, a ako njih ubijemo, oni idu ravno u pakao - kaže Raghib Al-Yas Ahmeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.