To je to što me zanima!

Brža obnova nakon potresa polako postaje mantra, kao i obećanja o nužnim reformama

Naslušali smo se svi skupa puno o tome kako smo od Europske unije dobili silne milijarde kuna pomoći, ali tim novcem još ni jedna kuća nije obnovljena
Vidi originalni članak

Obnova nakon potresa treba biti brža, svi trebamo raditi više i bolje, poručio je premijer Andrej Plenković najavljujući po tko zna koji put da će se taj proces dinamizirati. Ovakve ili slične poruke slušamo svako malo u posljednjih godinu dana, ali malo se toga pomaklo s mjesta kako na Banovini, tako i u Zagrebu, ali bitnih pomaka nema. Državni vrh na obljetnicu razornog petrinjskog potresa najavio je obilazak petrinjskog područja, no obećanja o bržoj obnovi, kao i posjeti političara, malo znače ljudima koji su izgubili svoje domove i mjesecima žive u skučenim kontejnerima ili nekom drugom privremenom smještaju.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • nec.1996 28.12.2021.

    sve dok bude hdz na vlasti nece se obnoviti niti jedna kuca ,jer ovi samo sebi grabe,,

  • Luna777 28.12.2021.

    Pa nije istina da se za godinu dana nije mogla prikupiti sva dokumentacija potrebna za početak obnove. Ljudima se samo obećaje, već drugu zimu su u kontejnerima, a dotično ministarstvo nikako da krene sa obnovom. Novaca ima, ali očito nema stručnih ljudi, počam od ministra Horvata pa nadalje. To je tako kada se na važna rukovodeća mjesta zapošljavaju samo podobni, ali ne i sposobni ljudi, a sposobne kao Vanđelića se otjera. Ovo je već degutantno, svaki mjesec se obnova prolongira, pa zapravo tako prolaze mjeseci, a eto već je i godina prošla od potresa. Tko je odgovoran za ovakav nemar? Premijer Plenković? Ministar Horvat? ili nešto treće? Ministar Horvat se ponaša indolentno, nezainteresirano, nestručno, pasivno, zar to Plenković ne vidi? Pa dokle više će ovi ljudi od vas slušati samo puste priče i obećanja. 

  • 28.12.2021.

    Obnova ide odličnim tempom! Za koga je - dobro je! 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare