To je to što me zanima!

Bubaš: 'Jedva čekam da cjepivo bude dostupno i za mlađu dob pa da i ja cijepim svoje dijete'

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš je istaknula kako apsolutno podržava cjepivo za djecu i pozvala je sve roditelje da svoju djecu prijave za cijepljenje
Vidi originalni članak

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marija Bubaš danas je u gostovanju na RTL-u komentirala proces cijepljenja mlađih i djece u Hrvatskoj.

Dosad je u Hrvatskoj cijepljeno 130 tisuća tinejdžera Pfizerovim Comirnaty cjepivom koje je registrirano za dob 16+. Ravnateljica je iskoristila priliku i poručila svim roditeljima koji imaju djecu u toj dobi da ih prijave za cijepljenje.

ŽELE PROSJEK OD 37.500 Bubaš: Sva cjepiva su dobra, a svaki dan utroši se 90% doza

- Žao mi je što nije više cijepljeno te djece od 16 do 18 godina jer je Pfizer, odnosno Comirnaty je cjepivo koje je registrirano za dob upravo za +16 pa se nadam da možda nekom sljedećom prilikom, možda s nekim drugim sugovornikom budete govorili o puta deset brojkama ili i većima. Nadam se da će roditelji koji gledaju ovaj prilog, ili obitelji u kojima žive djeca +16 odlučiti za cijepljenje djece i da će potražiti ili u županijskim zavodima informaciju kako to provesti ili da će se možda preko škole ili Ministarstva znanosti i obrazovanja organizirati takvo cijepljenje - poručila je ravnateljica.

Komentirala je i kako će se osnovnoškolci u Hrvatskoj cijepiti kada i oni u Europi.

- Primjerice, u Americi se već mogu cijepiti Pfizerom od 12 godina, a u Hrvatskoj je 130.000 tinejdžera cijepljeno od 16 do 18 godina - dodala je Bubaš.

'Apsolutno podržavam cjepivo za djecu'

Istaknula je i kako jedva čeka da se cjepivo registrira za dob 12+ pa da može cijepiti svoje dijete. 

- Apsolutno podržavam cjepivo za djecu. Jedva čekam da se to dogodi. Čini mi se da bi i Moderna mogla imati, to bi moglo biti drugo registrirano upravo za tu mlađu populaciju čak možda i 11+ tako da jedva čekam i veselim se. Imam i prijatelje i kolege koji to podržavaju. Nadam se da će to biti opće prihvaćeno kod nas u Hrvatskoj - rekla je Bubaš.

Na pitanje kada bi oni mogli doći na red oni u dobi od 12+, Bubaš je prognozirala da bi se to moglo dogoditi i prije završetka škole.

JOŠ SE NE ZNA KAD STIŽU Bubaš o kućnim testovima: Oni su samo putokaz, takav test trebalo bi potvrditi i na PCR-u

- Što se mene tiče, čim prije, tim bolje. Dakle, ovi od 16 do 18 godina ako žele normalno izlaziti i družiti se sa svojim vršnjacima, ako žele imati normalno ljeto, nadam se da će im to onda biti omogućeno na način da će ih roditelji podržati jer se ipak radi i o malodobnoj populaciji. Što se tiče ovih 12+, vjerujem da će škola možda prije završiti nego što dođemo do te populacije, ali zašto ne - u školskoj godini ili prije školske godine organizirano cijepljenje u školama? - poručila je Bubaš. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 27.05.2021.

    Sramota, neki truju djecu, a zbog komentara odmah karton, e pa njoj dajte kartončinu zbog takve izjave.

  • samoproglašena_antifukarica 27.05.2021.

    pa drugarice marija zašto samo cijepljenje?! cijepite svoju djecu deseterostrukom dozom nedokazano neštetnim cjepivima različitih proizvodjaca kako bi vasa djeca bila deseterostruko bolje zasticena od ove najsmrtonosnije i najzaraznije bolesti poznate povijesti svijeta, a mozda i sire!

  • bezimeni korisnik 27.05.2021.

    koliki guzičar moraš biti da vlastito dijete guraš ispred sebe radi osobnih interesa

Komentiraj...
Vidi sve komentare