News

Komentari 22

Bubaš: Sva cjepiva su dobra, a svaki dan utroši se 90% doza

Bubaš: Sva cjepiva su dobra, a svaki dan utroši se 90% doza

Sve ono što prijeđe granicu gledamo kao pristiglo, ali nije distribuirano. Što nije na terenu, ne može biti utrošeno. Naš utrošak svaki dan je oko 90% doza, rekla je pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš

Marija Bubaš pomoćnica ravnatelja HZJZ-a i koordinatorica za cijepljenje, za N1 je rekla kako se ne može cijepiti zrakom nego cjepivom te da prosjek od 37.500 cijepljenih dnevno je prosjek koji će promatrati kad dođu do kraja lipnja.

- Moj zadatak nije lagan, ali nije ni posebno težak jer na terenu imam kolege koji rade danonoćno, kolega Venus ima prvi drive-in u Hrvatskoj. Uz malo dovitljivosti i drive-in se može organizirati. Zagreb je našao svoj model koji je dobar primjer. Prikupljali smo primjere kako organizirati punktove, ima odličnih primjera, kao npr. organizacije dvorane na Zametu, pa Velesajam, to može pomoći drugima kako poboljšati postojeće punktove - rekla je Bubaš koja smatra da će sve moći obuhvatiti jer je zdravstveni sustav spreman, također je i pozvala što više ljudi da se cijepi, kroz bilo koji kanal. 

- Pozitivno promoviranje pojma bi bilo potrebnije od poruka koje bi ljude dovele u dvojbu. Sva cjepiva su dobra, ne treba sumnjati, nego prihvatiti i cijepiti se - rekla je te komentirala kako se sve doze utroše, nekad s malo zakašnjenja jer ovise o distribuciji.

- Sve ono što prijeđe granicu gledamo kao pristiglo, ali nije distribuirano. Što nije na terenu, ne može biti utrošeno, ali tim dozama raspolažemo. Naš utrošak svaki dan je oko 90% doza, postignut je dobar lanac distribucije, na terenu se radi junački - kaže Bubaš.

Između ostalog, ponovno je pozvala ljude i da se jave preko platforme jer će se na taj način puniti punktovi. 

- Putem platforme ćemo puniti punktove. Apeliram na županije koje se dvoume oko punktova, da ih organiziraju jer tako omogućuju ljudima preko platforme da se cijepe - rekla je pa se dotaknula i odbijanja cjepiva AstraZenece. 

- Nadam se da će naslovnice puniti pozitivne priče o cijepljenju s AstraZenecom, umjesto negativnih koje su poljuljale ljude koji su bili u dvojbi. To je dobro cjepivo u kojem prednosti nadmašuju rizike, a nuspojave su jedna na 80.000, a smrt od covida jedan na 47. Zato, ljudi, cijepite se - jasna je bila Bubaš. 

Najčitaniji članci