To je to što me zanima!

Bujice poplavile dvorišta, ceste i podrume, mještani su ogorčeni: 'Sve je puno vode, katastrofa!'

Iz Ravnateljstva civilne zaštite izvijestili su kako su oko 13 sati područje Požege zahvatile obilne oborine. Stvorile su se blatne bujice koje su se slijevale s okolnih brda i nosile granje i smeće
Vidi originalni članak

Ovo je katastrofa, ispričao nam je jedan mještanin Vidovaca kojemu su snažne bujice poplavile dvorište, a cesta ispred kuće puna je vode i mulja. Dodao je kako im se ovo dogodi oko tri puta godišnje. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz Ravnateljstva civilne zaštite izvijestili su kako su oko 13 sati područje Požege zahvatile obilne oborine. Stvorile su se blatne bujice koje su se slijevale s okolnih brda i nosile granje i smeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava u Vidovcima 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim u naselju Vidovci, bujice su napravile veliki problem u Požegi te naseljima Drškovci i Dervišaga. 

- Ne čiste kanale pa se zatvori prolaz. Sva voda ide niz brda i slijeva se - ispričao nam je jedan mještanin. Kaže da su na to već navikli i krive one koji bi trebali održavati kanalsku mrežu.

Bujice su poplavile dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona, priopćili su iz Ravnateljstva. 

POHARALA IH OLUJA Nevrijeme kod Požege: Bujica u Vidovcima nosi sve pred sobom

- Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce - stoji u priopćenju. 

Evakuirali jedno domaćinstvo

Zbog nevremena jedno je domaćinstvo evakuirano. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama u ovom nevremenu, potvrdio je Hini dežurni voditelj u Službi civilne zaštite Požega Zdenko Skalnik i poručio kako je po kvadratnom metru palo oko 60 litara kiše. 

- Mnogo je poziva građana. U jednom trenutku bilo je i do 50 poziva na čekanju. S područja grada Požege nevremenom je najviše pogođeno područje ulice Jagodnjak, dok su Drškovci, Vidovci i Dervišaga u cijelosti zahvaćeni nevremenom - izjavio je Sklanik.

Rekao je da se voda zadržava na cesti i u kućama. Skalnik je objasnio da su vatrogasci na terenu, te da se postepeno slaže sliku intervencija i situacije na terenu.

U saniranju šteta građanima na terenu pomažu pripadnici Javnih vatrogasnih postrojba Požege i Požeško-slavonske županije, te članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Gornji Emovci, Požega, Brestovac, Kaptol, Jakšić, Pleternica, Velika i Biškupci.

Na terenu interveniraju i ekipe policije, HEP-a, požeškoga Komunalca, koncesionari Hrvatskih voda i koncesionar održavanja županijskih cesta.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • west66 06.06.2021.

    Samo se vi plavite na karti. Tako hocete.

  • mali indijanac 06.06.2021.

    jadni su oni koji stavljaju smjeska na ovakve objave,,zapamtite Karma je zajebana stvar

  • sveinista 06.06.2021.

    Ne se bunit, u Slavoniji i Baranji je odlicno. Vidi se vec godinama da ste zadovoljni. Ove stete su prema stanju u Slavoniji 10 % prosjecne mjesecne place. Mozda vam je kriva neka stranka koja nije pobjedila na izborima? Ili je ipak samo vrijeme i obilna kisa? Mozda opet nesposobna vlast koju birate vec godinama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare