To je to što me zanima!

Požar kod Imotskog: Gori sitno raslinje i borova šuma na više od četrdesetak hektara

Veliki požar na predjelu imotskih Poljica još uvijek nije stavljen pod kontrolu, a gase ga uz zemaljske snage i sedamdesetak vatrogasaca i zraćne snage tri kanadera i jedan helihopter
Vidi originalni članak

Veliki požar na predjelu imotskih Poljica koji je buknuo u četrnaest sati i četrdeset pet minuta još uvijek nije stavljen pod kontrolu, a gase ga uz zemaljske snage i sedamdesetak vatrogasaca i zračne snage tri kanadera i jedan helikopter.

Kako nam je rekao zapovjednik JVP Imotski Stipe Zec plameni jezici u jednom su trenutku bili svega petnaestak metara od obiteljskih kuća u zaseoku Pekići, Lovrići i Biloši ali se je nadljudskim naporima uspjelo obraniti kuće.

Vjetra je u jednom trenutku okrenuo smjer i vatrena stihija se proširila suprotno od kuća prema Ivanbegovini, a potom prema zaseoku Šućuri i Podbablju Gornjem. Sreća je što su plameni jezici dosta daleko od kuća. Gori sitno raslinje i borova šuma na više od četrdesetak hektara.

NA PODRUČJU BLIDINJE MORH: Helikopter HRZ-a gasi požar u Bosni i Hercegovini

- U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Poljica kod Imotskog za koji je dojava stigla u 14:45. Na terenu je 58 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Imotski i Makarska, DVD-a: Kučiće, Zadvarje, Zagvozd, Lovreć, Imotski, Tučepi i Makarska, a u gašenje su se uključila i tri Canadaira - napisala je Hrvatska vatrogasna zajednica ranije u priopćenju.

Požar još uvijek nije stavljen pod kontrolu, trenutno je opožareno oko četrdesetak hektara sitnog raslinja i borove šume, a vatrogasci potpomognuti zračnim snagama ulažu nadljudske napore u gašenju ovog velikog požara.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 02.08.2022.

    Pa dokle više.Te koji pale sve smjestit na psihijatriju,i NE PUŠTAT VANI!

  • 26.07.2022.

    HeliHopter? ZraĆne snage? Maaajko

  • x00x 26.07.2022.

    kamen krs i maslina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare