To je to što me zanima!

Vatrogasci i kanader stavili pod kontrolu požar kod Podstrane

Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split tijekom popodneva kazao nam je kako se požar širio, ali nije bilo velikog vjetra što je vatrogascima značajno olakšavalo posao. Opožareno je oko šest hektara površine
Vidi originalni članak

Oko 14 sati buknuo je požar na brdu Perun iznad Podstrane, a na teren je izašlo više vatrogasnih društava. Požar se širio prema vrhu. Kako nam je kazao zapovjednik JVP-a Split, Ivan Kovačević, požar je stavljen pod kontrolu oko 17 sati. Kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Požar se širi, ali nema velikog vjetra. Dignuli smo i kanader, a dan je još dovoljno dug pa imamo vremena staviti ga pod kontrolu. Na terenu su vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane, Splita te Gata – kratko nam je kazao Kovačević oko 15 sati. Dva sata kasnije kanader je već povučen s terena.

Opožareno je oko šest hektara borove šume i niskog raslinja.
U trenutku kada je požar buknuo sve raspoložive snage poslane su na teren, a vatrogasci su bili toliko angažirani da je bilo nemoguće doznati koliko ljudi je uopće na terenu niti kolika je površina zahvaćena.

- Požar je buknuo 100-ak metara od kuća, ali širi se prema vrhu. Ovo je jedan od jačih – kratko je kazao čitatelj u trenutku kada je požar buknuo.

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ivan grozni123 07.03.2021.

    Nema tamo sta gorit, izgorilo je 2017 sve a sad je trava i neki mali busak

  • Cobra_57 07.03.2021.

    svake godine isto bez obzira na upozorenja mještani pale korove na javnim površinama, bez adekvatnih kazni ništa, treba im naplatit troškove raznih službi koje su uključene a da negovorim uzlet kanadera.

  • najiram 10 07.03.2021.

    tipićna partizanska  akcije  probudili  se  partizani  iz  zimskog  sna  i  postali  palizani...i  neka  mi  netko  reće  ćemu  im  to...za  svaki  požar  skinuti  plače  prosvijeti  za  deset  posto...oni  ih  naućili  da  pale..i  ostale  diverzanske  akcije  uće  ih  da mrze  hrvatsku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare