News

Komentari 21

Vatrogasci i kanader stavili pod kontrolu požar kod Podstrane

Vatrogasci i kanader stavili pod kontrolu požar kod Podstrane

Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split tijekom popodneva kazao nam je kako se požar širio, ali nije bilo velikog vjetra što je vatrogascima značajno olakšavalo posao. Opožareno je oko šest hektara površine

Oko 14 sati buknuo je požar na brdu Perun iznad Podstrane, a na teren je izašlo više vatrogasnih društava. Požar se širio prema vrhu. Kako nam je kazao zapovjednik JVP-a Split, Ivan Kovačević, požar je stavljen pod kontrolu oko 17 sati. Kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Požar se širi, ali nema velikog vjetra. Dignuli smo i kanader, a dan je još dovoljno dug pa imamo vremena staviti ga pod kontrolu. Na terenu su vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane, Splita te Gata – kratko nam je kazao Kovačević oko 15 sati. Dva sata kasnije kanader je već povučen s terena.

Opožareno je oko šest hektara borove šume i niskog raslinja.
U trenutku kada je požar buknuo sve raspoložive snage poslane su na teren, a vatrogasci su bili toliko angažirani da je bilo nemoguće doznati koliko ljudi je uopće na terenu niti kolika je površina zahvaćena.

- Požar je buknuo 100-ak metara od kuća, ali širi se prema vrhu. Ovo je jedan od jačih – kratko je kazao čitatelj u trenutku kada je požar buknuo.

 

Najčitaniji članci