To je to što me zanima!

Bukurešt: Ruski projektil nije ušao u naš zračni prostor. Bio je 35 km od rumunjske granice...

Vrhovni ukrajinski general rekao je da su dva projektila Kalibr lansirana s Crnog mora ušla u moldavski zračni prostor, zatim u rumunjski i potom u Ukrajinu.
Vidi originalni članak

Ruski projektil lansiran s broda kod Krima u petak ušao je u moldavski zračni prostor prije nego je pogodio Ukrajinu, proletjevši oko 35 kilometara sjeveroistočno od Rumunjske, članice NATO-a, objavilo je rumunjsko ministarstvo obrane.

"Nadzorni sustav rumunjskog ratnog zrakoplovstva detektirao je u petak zračnu metu, najvjerojatnije krstareći projektil lansiran s ruskog broda u Crnom moru kod Krimskog poluotoka", priopćilo je ministarstvo.

POHVALE PUTINU Dodik: Ruska diplomacija širi mir i stabilnost. Mi Rusima dugujemo vječitu zahvalnost...

"Najviše što se približio rumunjskom zračnom prostoru bilo je oko 35 kilometara sjeveroistočno od granice."

Vrhovni ukrajinski general rekao je da su dva projektila Kalibr lansirana s Crnog mora ušla u moldavski zračni prostor, zatim u rumunjski i potom u Ukrajinu.

17 RAKETA PALO NA ZAPORIŽJU Ruski val napada: Raketirali ključnu infrastrukturu, veliki dijelovi Ukrajine su bez struje

Rusija je u petak lansirala 71 krstareći projektil na Ukrajinu, a 61 ih je oboreno, objavilo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo.

"Do 11,30 sati neprijatelj je lansirao projektile 71 X-101, X-555 i Kalibr. Snage protuzračne obrane, ratno zrakoplovstvo i druge komponente ukrajinskih obrambenih snaga uništile su 61 neprijateljski krstareći projektil", objavljeno je na Telegramu.

MAĐARA NIJE ODUŠEVIO... Europski čelnici Zelenskog su dočekali velikim aplauzom, samo mu Orban nije zapljeskao

Ratno zrakoplovstvo navodi da je Rusija koristila osam strateških bombardera Tu-95MS i da su ispalili projektile X-101 i X-555 s Kaspijskog jezera i iz ruskog grada Volgodonska.

Ruske snage lansirale su i krstareće projektile Kalibr s brodova na Crnom moru.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

UZBUNA U CIJELOJ UKRAJINI Veliki ruski napad na Ukrajinu: Neke od ruskih projektila ne mogu oboriti. Čuju se eksplozije

Idi na 24sata

Komentari 54

  • medo123456 15.02.2023.

    71 projektil lansiran a 61 oboren pa jel vas rusi krumpirima gadaju isuse koje lazi a i mediji svaka vam cast na objektivnom izvjestavanju neznam ko vam tako dirigira EU ili HTZ

  • revoltiranstoposto 13.02.2023.

    A tko to onda baca floskule i dezinformacije? Jučer je pisalo drugačije

  • Vrhovnik_382 12.02.2023.

    Protiv Republike Rusije vodi se već jedanaest mjeseci prljavi, neobjavljeni rat mimo svih pravila međunarodnog prava. Namjerno ih se optužuje da bombardiraju kulturne spomenike i vjerske objekte, da stradaju čak i bolnice, starački domovi i dječji vrtići. U središtu Europe vodi se okrutni rat protiv jednog naroda zato što je odabrao samostalnost. Ide se za tim da se ne samo osvoji i pripoji ruski teritorij, već se izgonom svih ruskih stanovnika, kao i Ukrajinaca, Rumunja, Mađara, Tatara, Bugara - žele stvoriti etnički čista područja u sklopu SAD-a. Rusi su uspjeli, ponajprije vlastitim snagama objedinjenog ruskog naroda, oduprijeti se američkoj agresiji. No još je preostalo 20% ruskog okupiranog teritorija, i to moraju osloboditi i uključiti u ustavno-pravni poredak Rusije.  

Komentiraj...
Vidi sve komentare