To je to što me zanima!

Burić: Ne smetaju vam miševi, ali vam smetaju beskućnici?!

Šibenik: Bio bih sretan da u svojoj ulici mogu smjestiti te ljude, a vaša percepcija da su beskućnici nekakvi sumnjivi tipovi, apsolutno je neprihvatljiva, oštar je bio Burić
Vidi originalni članak

Unatoč protivljenju stanara ulice i peticiji koju su potpisali, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić (HDZ) predao je zamjeniku ravnatelja Caritasa biskupije Šibenik Miljenku Jukiću ključeve derutne zgade bivše zubne ambulante u Ulici braće Polić za potrebe uređenja prihvatilišta za beskućnike.

Međutim, ni predaja ključeva nije prošla bez incidenata. Predstavnici stanara zajedno s Burićem i Jukićem obišli su zgradu i u razgovoru prosvjedovali zašto beskućnici dolaze u njihove susjedstvo.

- Nemamo ništa protiv toga da se pomogne beskućnicima, ali mogli ste ih dovesti u svoju ulicu - rekli su stanari gradonačelniku i razljutili ga.

- Zgrada je vlasništvo grada, a ja sam gradonačelnik svih Šibenčana, pa tako i onih koji su se stjecajem različitih nesretnih okolnosti, često i bez svoje krivnje, našli na ulici. Sada ste u mojoj kući i ponašajte se pristojno. Bio bih sretan da u svojoj ulici mogu smjestiti te ljude, a vaša percepcija da su beskućnici nekakvi sumnjivi tipovi, apsolutno je neprihvatljiva. Ne mogu i ne želim vjerovati da imate takve predrasude i da itko danas može tako nehumano razmišljati. Nije vam godinama smetala ta zapuštena zgrada u kojoj se pred vašim vratima kote miševi, a sada nastupate protiv naših socijalno najugroženijih građana - odgovorio im je Burić.

Volonteri Caritasa započinju s pripremnim radovima na čišćenju prostora, ukupne površine 127 m2, kojeg je Grad Šibenik Caritasu dao u zakup, bez naknade, na rok od 20 godina. S obzirom da je briga o beskućnicima obveza jedinica lokalne samouprave, Grad u Proračunu za 2014. godinu je osigurao 100.000,00 kuna za rad prihvatilišta.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • SUSSIE_1 11.01.2014.

    Nažalost, stanje u našoj državi je jako loše i pitanje je tko se sve može naći u takvom položaju. Mislim da je problem u tome što se smatra da su beskućnici kriminalci, sumnjivi i opasni tipovi... Ipak većina njih je tko zna kakvom igrom sudbine ili manipulacijom ljudi ovako završila. Svakako im treba pružiti pomoć i ovi stanari nisu u pravu. Samo ja mislim da bi pomoć osim krova nad glavom trebala biti i u vidu nekih aktivnosti jer kad bi dobili šanse, većina njih bi sigurno nešto odradila pa bi tako poboljšali svoj status, a i ovakve prezrive poglede. Čovjek bi trebao biti ČOVJEK, a ne oholica i egoist.

  • Splitsko srce 11.01.2014.

    Ima ona-sit gladnom neviruje.

  • Crown 11.01.2014.

    Svaka čast gradonačelniku,a ovi bezdušnici će kad tad požaliti zbog svog nehumanog ophođenja s tim unesrećenim ljudima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare