To je to što me zanima!

Bušio remen i raznio prste na jednoj i šaku druge ruke

Pavo Uremović je pokušavao probušiti rupicu na remenu. Uzeo je bakrenu cjevčicu u kojoj je bilo baruta i više puta je udario. Cijev je eksplodirala
Vidi originalni članak

Pavo Uremović (49) u utorak je oko podneva u garaži pokraj kuće u zagrebačkoj ulici Rebar u Maksimiru pokušavao probušiti rupicu na kožnatom remenu. Uzeo je bakrenu cijev dugu tri-četiri centimetra, prislonio ju je na remen i više puta udario čekićem. Rupicu je probušio, a cijev je ostala u njoj. Pavo ju je počeo piliti pilom za metal. No cijev je eksplodirala. Otrčao je u frizerski salon, koji je u njegovoj kući.
- Šefica i ja smo se prestrašile. Meso mu je visjelo, a krvi je bilo posvuda. Otrčala sam po liječnika u ambulantu prekoputa ceste - ispričala nam je frizerka Valentina Novosel. Dodala je kako je eksploziju čula te da je zvučala kao petarda. Oko 15 minuta nakon nesreće stigla je Hitna pomoć i ozlijeđenog Pavu prevezla u bolnicu Rebro.
- Operirali su ga. Ostao je bez palca, kažiprsta i srednjaka desne ruke - kaže Valentina.
Policija je također stigla na Rebar. U garaži su pronašli bakrenu cijev. Pretpostavljaju da je to rudarska inicijalna elektrodetonatorska kapisla. U njoj je barut, koji je i izazvao eksploziju. U garaži je uništen jedino stol na kojem je Pavo bušio rupicu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • valdop 14.10.2009.

    bakrena cijev koja u sebi ima baruta, jel možda cijev od centralnog grijanja ili možda puščana čahura sa neizvađenom kapslom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare