To je to što me zanima!

Čačić o većim plaćama: Nije reforma, i to neće dati rezultat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gube lokalna i regionalna samouprava, koje će reagirati smanjenjem usluge građanima. Što su dobili na mostu, platit će na ćupriji, rekao je Radimir Čačić
Vidi originalni članak

Radimir Čačić s kolegama je najavio osnivanje Narodne stranke - reformista , koje će se održati 28. rujna u zagrebačkom hotelu Westin. Budući čelnici reformista po prvi put su u petak održali konferenciju za novinare u prostorijama stranke u Ulici Pavla Hatza , odakle su poručili kako njihove mjere neće biti populističke, već konkretne, te usmjerene na rast gospodarstva.

Takva dva prijedloga reformista već jesu u Saboru, kaže Čačić, a z astupnik Petar Baranović najavljuje ih još.

- Svaki kvartal izlazit ćemo s dva prijedloga za istinske reforme za oporavak hrvatskog gospodarstva - rekao je Baranović.

'Plaće u javnom sektoru trebaju ostati iste'

Čačić je naglasio važnost prijedloga reformista koji su sada u Saboru .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uz izborno zakonodavstvo, tu je i drugi prijedlog koji razvlašćuje politiku u mogućnosti ucjene kroz odabir koji projekti će se pratiti - rekao je Čačić, koji za Lalovčevu poreznu reformu kaže da je mjera, a ne reforma.

- To sutra neće dati rezultat. Iz centralne države odlazi 700 milijuna kuna, a vraća se milijardu. Gube lokalna i regionalna samouprava, koje će reagirati smanjenjem usluge građanima. Što su dobili na mostu, platit će na ćupriji - zaključuje i predlaže da neto plaće u javnom sektoru ne porastu već ostanu iste.

- Uz uvjetovanje centralne države da će pomoći lokalnoj samoupravi ako i ona ne poveća neto plaće - zaključuje.

'Jedan član, jedan glas'

Zlatko Koračević rekao je kako reformisti imaju 3000 članova, od kojih bi 1200 trebalo doći na osnivački sabor.

- Donijet ćemo program i izabrati članstvo po principu jedan član, jedan glas što će biti praksa i na ostalim našim izbornim ciklusima - rekla je Natalija Martinčević .

Što se afera u HEP -u tiče, Čačić ih nije komentirao.

- Ne na ovoj konferenciji - rekao je, ali komentar je dao Zlatko Koračević.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 56

  • TomislavKatalinić 06.09.2014.

    Nadam se da je Čačić dovoljno pametan da dragu Vesnicu pomete sa političke scene u povijesnu ropotarnicu.

  • Rukfas_1 06.09.2014.

    Gosp.Cacicu a koje je to dijelo ove vlade koje je dalo rezultat? Ja ga se ne sijecam,ako ste mislili na pozitivni rezultat. Ja ih znam brdo jedno ali nezna se koji je negativniji.

  • chill27 06.09.2014.

    sram te i stid bilo!pa imas li ti obraza?zasto nisi u zatvoru?zato jer su pun ko brod...a zasto si pun kao brod?jer su tvoje firme gradile cestu koju si masno naplatijo a daje obican covjek napravijo sta si ti i sad bi bijo u zatvoru,prijatelju moj tebe zanima samo utjecaj i moc i nadam se da pusicka ti nece dat gusta jer nisi ni pola covjek kao ona

Komentiraj...
Vidi sve komentare